Cocu werkt met fitte selectie toe naar PSV-ADO

Artikel
Cocu werkt met fitte selectie toe naar PSV-ADO

Na alle lof van de afgelopen dagen werd er op sportcomplex De Herdgang vrijdagmiddag door Phillip Cocu vooruitgeblikt op het duel met ADO Den Haag. Volgens Cocu is zijn elftal goed uit de strijd met Atlético Madrid gekomen. De selectie is fit en dat stemt de hoofdcoach tot tevredenheid. “Dat is een goed teken in deze fase van het seizoen.”

'Hebben nog niets'
PSV hervat de Eredivisie komende zaterdag om 19.45 uur met het duel tegen ADO Den Haag. Tijdens de persconferentie stond Cocu op verzoek van de media desondanks toch nog even stil bij de wedstrijd van woensdag tegen Atlético Madrid. De sfeer die rond PSV hangt is positief, merkt ook Cocu, maar de coach waakt tegelijkertijd voor te veel optimisme. “We hebben nog niets. We zijn nog geen kampioen en hebben de volgende ronde in de UEFA Champions League ook nog niet bereikt. Het is mooi om complimenten te krijgen als je iets bereikt waar je hard voor werkt, maar het geeft ook een dubbel gevoel. We hebben nog niets tastbaars. We mogen tevreden zijn, trots ook, maar moeten niet doorslaan. Morgen wacht ADO Den Haag gewoon weer.”

Hansen
Eerder dit seizoen verloor PSV punten tegen ADO en dat gebeurde op een wel heel opmerkelijke wijze. Doelman Martin Hansen ging bij een standaardsituatie mee naar voren en tikte in de slotminuut de 2-2 binnen. Wat Cocu doet als PSV bij een nipte voorsprong in de slotminuut een hoekschop tegen krijgt? “Dan hoop ik dat Hansen niet mee naar voren gaat”, lachte Cocu.

Positieve actie Maher
Adam Maher maakt zaterdagavond hoogstwaarschijnlijk geen deel uit van de selectie van PSV. De middenvelder speelt vanavond (vrijdag) met Jong PSV tegen Achilles’29. “Hij heeft zelf gevraagd om daar te mogen spelen. Dat vind ik een positieve benadering van hem en daarom heb ik hem ook toegestaan om te spelen”, aldus Cocu die benadrukte dat Maher nog zeker niet uit beeld is bij PSV. “Niemand is zeker van zijn plaats in de selectie, maar op dit moment is de concurrentie groot. Als Maher een kans ziet om weer in het eerste te komen, wil hij er staan. Dat vind ik heel positief.”