Cocu: ‘We moeten dit zondag omdraaien’

Cocu: ‘We moeten dit zondag omdraaien’
2 min

Phillip Cocu concludeerde na afloop van PSV - FC Utrecht dat zijn ploeg terecht had verloren. “Het zat er vandaag niet in, we hadden geen goede dag. Zondag moeten we dit omdraaien”, aldus Cocu in een eerste reactie bij FOX Sports. Op de persconferentie sprak hij in ongeveer dezelfde woorden. “Ik kan niet meer zeggen dan dat we verdiend verloren hebben van een uitstekend FC Utrecht.”

Cocu noemt nederlaag verdiend
Phillip Cocu loofde na afloop vooral de speelstijl van de bezoekers. “Ik wil Utrecht feliciteren met de wedstrijd en de overwinning. Ik heb een staaltje discipline gezien en verdedigden heel compact. Ze waren bovendien in staat het de hele wedstrijd vol te houden”, aldus de trainer die tegelijkertijd concludeerde dat zijn ploeg niet in staat was het spel naar zich toe te trekken. “We hadden te veel spelers die absoluut niet de vorm van de dag hadden. We hebben er wel keihard voor gewerkt, maar echt heel veel kansen hebben we eigenlijk niet gehad. Ik kan niet meer zeggen dan dat we verdiend verloren hebben.”

Ten Hag trots
FC Utrecht-trainer Erik Ten Hag was op zijn beurt trots op de zege van zijn ploeg “Het is geweldig dat we dit bewerkstelligen”, aldus de trainer van de bezoekers in een eerste reactie. Met name de manier waarop beviel de trainer. “Als je naar Eindhoven gaat, weet je vooraf dat het geen makkelijke opgave is. Zeker ook gezien de ontwikkeling die PSV de afgelopen maanden gemaakt heeft. Dit is de meest volwassen ploeg van Nederland, maar wij hebben tegelijkertijd een ploeg die van iedereen kan winnen. Met spelers die in de toekomst misschien wel aan kunnen sluiten. Dat heb ik mijn spelers ook voorgehouden. We hebben heel compact verdedigd en waren in staat fouten bij hen af te dingen. Dat maakt me trots.”