Cocu volgt PSV nog op de voet

Artikel
Cocu volgt PSV nog op de voet

Het duel met LASK staat vanavond op het programma. PSV kan in Oostenrijk een grote stap zetten naar overwintering in de UEFA Europa League. Er gebeurt ondertussen ook meer rond de club. We zetten enkele berichten op een rijtje.

Realisme bij Gerbrands
Algemeen directeur Toon Gerbrands presenteerde afgelopen week zijn nieuwe boek. Bij deze presentatie stond hij ook uitgebreid het Eindhovens Dagblad te woord. Gerbrands vertelt dat hij nog steeds regelmatig met Mark van Bommel en zijn staf om tafel zit: “Wij zijn elke dag bezig, of we nu acht keer op rij winnen of in een moeilijke periode zitten. Ik heb als coach ook meegemaakt dat alles tegenzat en dat veel mensen vonden dat ik weg moest. De druk wordt dan opgevoerd, maar je moet daar als coach zelf doorheen.”

Steun en vriendschap
In het Algemeen Dagblad sprak Maarten Wijffels met de voorzitter van de PSV-supportersvereniging Harrie Timmermans. Het gesprek ging voornamelijk over hoe de club nu het hoofd boven water moet houden met mindere resultaten. “Je hebt dan wel een aantal mensen voor nodig dat onder hectische omstandigheden het hoofd koel houdt. De lijnen tussen de verschillende fanclubs onderling en die met de directie zijn altijd open en we laten het altijd weten als we kritiek hebben of ergens tegen zijn. Maar de grondhouding laat zich wel omschrijven door een strofe in ons clublied: ‘En komen er tijden van veel tegenslag, dan zullen wij tonen wat vriendschap vermag”, zegt Timmermans.

Mark van Bommel blikt terug
In ‘De Jaren van Perez’ gaat de oud-voetballer door heel Nederland langs diverse spelers waar hij mee op het veld heeft gestaan. Deze keer was Mark van Bommel te gast. In de uitzending spreekt de trainer onder andere over zijn eigen carrière, de overstap naar PSV, zijn interlands en ook zijn uiteindelijke terugkeer naar Eindhoven. “Ik wilde terug naar PSV om nog iets te betekenen, als ik nog iets kan toevoegen”, zegt de trainer. Van Bommel maakte destijds de overstap van AC Milan terug naar Eindhoven. “Ik had niet terug hoeven te gaan, ik kon nog twee jaar in Milaan spelen. Maar ik wilde zelf terug.” De hele uitzending is te bekijken op de website van FOX Sports.

Phillip Cocu: ‘Ik volg PSV nog op de voet’
Oud-PSV’er Phillip Cocu staat centraal in de Voetbal International van deze week. Het gesprek gaat vooral over zijn tijd als trainer bij Derby County, maar hij blikt ook terug op zijn carrière in Eindhoven. “Ik had bij PSV alles gedaan wat ik wilde”, zegt Cocu. “Na tien jaar in verschillende functies, ontstond het gevoel dat ik toe was aan een volgende stap. Dat had nik met PSV te maken; de club vind ik nog steeds fantastisch, ik volg ze op de voet. Maar ik ben een type dat na verloop van tijd getriggerd wil worden.” Cocu blijft ambitieus als trainer: “Ik wil mezelf voortdurend ontwikkelen als coach. Omstandigheden opzoeken die ik nog niet ken. Dan kun je je neus een keer stoten. Of twee keer. Dat hoort óók bij het leven.”

Bekijk ook

PSV TV | Peter Uneken

Video