Cocu voelde dat PSV zou winnen

Artikel
Cocu voelde dat PSV zou winnen

Hoofdcoach Phillip Cocu was er na de gelijkmaker van zijn ploeg na rust van overtuigd dat PSV met drie punten uit Venlo zou vertrekken. “Toen we op 2-2 kwamen, voelde ik dat we gingen winnen”, aldus de coach die het uiteindelijk 2-5 zag worden en zo gelijk kreeg.

Agressie
“Tot we op voorsprong kwamen, speelden we goed”, analyseerde Cocu de wedstrijd na afloop. “Daarna werd het langzaam minder. We werden wat minder agressief op de bal, wat minder agressief in het omschakelen en geven daarna de gelijkmaker weg.”

‘Tegentreffer onnodig
Bij die gelijkmaker (een penalty) stond Cocu wat langer stil. Nicolas Isimat greep zijn directe tegenstander bij een voorzet bij zijn shirt, waarna scheidsrechter Danny Makkelie voor een strafschop floot. “Het overkomt hem te vaak”, vond Cocu. “Hij moet dit aspect van zijn spel snel verbeteren, dat heb ik hem ook verteld want het was volkomen onnodig.”

Lering 
Direct na rust kreeg PSV opnieuw een tik te verwerken in de vorm van de 2-1 voor VVV. “Daar moesten we even van herstellen, maar uiteindelijk heeft dat moment ons wakker laten schrikken. We maakten op tijd de 2-2 en toen voelde ik dat we zouden gaan winnen. We hebben bovendien laten zien dat we lering hebben getrokken uit de vorige keer dat we tegenover tien man kwamen te staan.”

Bekijk ook