Cocu: ‘Verwacht dat Pröpper blijft’

Cocu: ‘Verwacht dat Pröpper blijft’
2 min

Phillip Cocu verwacht dat Davy Pröpper het zaterdag met PSV opneemt tegen Heracles Almelo. Kort voor het persgesprek meldde Voetbal International dat een transfer van Pröpper aanstaande was, maar dat is volgens Cocu nog niet aan de orde. “Ik ga ervan uit dat hij het seizoen hier afmaakt.”

Locadia komt eraan
Cocu voegde daar aan toe dat PSV een bod op de middenvelder reeds heeft afgewezen. Volgens de trainer heeft Pröpper het nog altijd uitstekend naar zijn zin bij PSV. “Ik verwacht daarom niet dat hij vertrekt, al kun je dat in de voetballerij niet uitsluiten.” De middenvelder zit zaterdag naar verwachting gewoon bij de wedstrijdselectie voor het duel met Heracles Almelo. Wie daar nog niet bij zit is Jürgen Locadia. Locadia trainde afgelopen week al een aantal keer kortstondig met de groep mee en daarmee lijkt het einde van zijn langdurige liesblessure in zicht. “Maar”, hield Cocu direct na de training een slag om de arm, “het duurt nog eventjes voordat hij een volledige training kan afwerken.”

Concentratie
Wie dat deze week wel deed was Steven Bergwijn. De buitenspeler lijkt daarmee fit genoeg om deel uit te maken van de selectie. In Almelo verloor PSV anderhalf jaar geleden voor het laatst een uitwedstrijd in de Eredivisie en ook morgen verwacht Cocu een lastige wedstrijd. “Heracles is thuis altijd sterk”, weet de trainer. “Daarnaast kunnen het veld en de weersomstandigheden morgen een rol spelen. Wij moeten honderd procent geconcentreerd zijn.”