Cocu: PSV gaat spelen om te winnen in Amsterdam

Cocu: PSV gaat spelen om te winnen in Amsterdam
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu en zijn team gaan zondag naar de ArenA om te winnen. Dat vertelde de coach tijdens het persgesprek voorafgaand aan de topper Ajax - PSV. “We spelen iedere wedstrijd om te winnen en zondag zullen we dat zeker ook doen.”

Resultaat
In de met vijf camera’s en minstens drie keer zoveel aanwezige journalisten goed gevulde perszaal op De Herdgang blikte Cocu uitgebreid vooruit op het treffen met Ajax. Een cruciale wedstrijd in de titelrace, vindt de trainer. “We moeten een resultaat halen om na de winterstop in de race te blijven voor het kampioenschap”, zei hij onder meer. In de ogen van Cocu is een resultaat in eerste instantie een zege. Toch sluit de coach op voorhand niet uit dat een gelijkspel PSV ook tot tevredenheid zal stemmen. “Soms blijkt een gelijkspel aan het eind van de wedstrijd het maximaal haalbare. Dat moet je accepteren.”

‘Guardado fris en vol energie’
Waar Ajax op basis van de afgelopen maanden lange tijd als favoriet gold, is dat na de twee nederlagen van de Amsterdammers deze week (tegen FC Twente en SC Cambuur) nu niet meer vanzelfsprekend. “De afstand is kleiner geworden”, constateerde ook Cocu. “De situatie is wat veranderd. Dat speelt wellicht mee in het verwachtingspatroon.” Cocu bevestigde verder dat Andrés Guardado fit genoeg is om zondag te spelen. “Hij is heel fris en met veel energie teruggekomen. Dat was direct te merken en daar hoop ik gebruik van te kunnen maken. Hij is een heel belangrijke schakel voor ons team.”

‘Fantastische afsluiter’
Met die belangrijke schakel hoopt Cocu op een ‘fantastische afsluiter van de eerste seizoenshelft'. “Als je afsluit met een zege op Ajax blijven we volop meedoen in de titelstrijd. Natuurlijk zijn we niet helemaal tevreden over het verloop van de eerste seizoenshelft. We kunnen beter, het moet na de winter ook beter, maar ik heb ook het gevoel dat dat er in zit.”