Cocu: ‘Prima hersteld van donderdag’

Artikel
Cocu: ‘Prima hersteld van donderdag’

Phillip Cocu was na afloop van FC Utrecht - PSV een tevreden man. Op de persconferentie constateerde hij dat de zege verdiend was. “Ik ben heel erg blij met de drie punten vandaag. We hebben ons prima hersteld van donderdag”, aldus Cocu.

Reactie Cocu
Phillip Cocu sprak in aanloop naar de wedstrijd dat hij zijn ploeg niet dezelfde fout als afgelopen donderdag wilde zien maken. Zondag zag hij dat zijn ploeg inderdaad geleerd had van die fouten. “Na de terechte nederlaag van afgelopen donderdag hebben we een aantal aanpassingen doorgevoerd. We hebben bekeken hoe we FC Utrecht het beste konden bespelen en dat heeft uitstekend uitgepakt”, sprak Cocu, die vooral de doelpunten van zijn team er uitlichtte. “De goals zijn gevallen zoals we er aandacht aan hebben besteed op de training. Het was jammer dat ik Bruma moest wisselen, dat had in de tweede helft zijn effect op het team. Maar uiteindelijk hebben we ons prima hersteld voor donderdag. De drie punten gaan mee naar huis.”

Reactie Ten Hag
FC Utrecht-trainer Erik ten Hag feliciteerde PSV met de in zijn ogen verdiende overwinning. “In de eerste helft zag ik een uitstekend PSV. Daarin waren we kansloos. We hadden heel veel problemen met de lopende mensen en helaas konden wij niet brengen wat we afgelopen donderdag konden brengen. Daar zijn mijn spelers fysiek en mentaal nog niet toe in staat”, aldus Ten Hag, die ook vond dat zijn ploeg zelf niet goed speelde. “In balbezit vond ik ons niet goed. Er was te weinig initiatief van achteruit. Al met al zat het er vandaag niet in voor ons.”