Cocu prijst instelling PSV en ziet goede eerste helft

Cocu prijst instelling PSV en ziet goede eerste helft
3 min

Hoofdcoach Phillip Cocu sprak na afloop van PSV - Heracles Almelo (2-0) van één van de beste eerste helften van het seizoen. “Dit was misschien zelfs wel de beste”, aldus Cocu. “Er zat een geweldige drive in de ploeg.” Heracles Almelo-trainer John Stegeman was het met hem eens. “We hoeven er vandaag niet moeilijk over te doen: PSV heeft dik verdiend gewonnen.”

‘Maken groei door als team’
Op de persconferentie roemde Cocu de instelling van zijn team, dat ondanks de aankomende UEFA Champions League-ontmoeting met Atlético Madrid zich volledig op het duel van zaterdag focuste. “Er zat een geweldige drive in de ploeg, er was overtuiging en we wilden alle duels én tweede ballen winnen. Het was jammer dat we niet meer kansen konden benutten, maar ik ben zeer te spreken over de inzet van mijn spelers. Zeker met de wedstrijd van woensdag voor de deur”, sprak Cocu, die ook te spreken is over de ontwikkeling van zijn team. “We maken een goede groei door als ploeg. Iets dat in deze periode ook gevraagd zal worden, willen we kampioen worden en blijven presteren in Europa. Naast de zege kreeg PSV voor de derde keer achter elkaar geen doelpunt tegen. Dat is voor het eerst sinds 2012 en voor Cocu als trainer is het zelfs een primeur. Voor die prestatie gaf hij zijn spelers de complimenten. “De hele ploeg is tot het laatste moment blijven vechten, ook om de nul te houden. Dat stemt mij zeer tevreden.”

Reactie John Stegeman
“Wij hoeven er vandaag niet moeilijk over doen: PSV heeft dik verdiend gewonnen”, was de conclusie die John Stegeman direct na afloop trok. “Wij hebben vanavond verdiend verloren. Voor de wedstrijd spraken we met elkaar over wat we konden verwachten en tijdens het duel zagen we dat het uitkwam. PSV stormde, was agressief, fel en wilde ieder duel winnen. Dat deden wij niet en dus deden wij het niet goed.” Door de goal van Pereiro trof Stegeman in de rust een teleurgesteld team aan. “De ploeg was behoorlijk aangeslagen. Ik heb ze geprobeerd daar uit te praten, gelukkig lieten we in de tweede helft iets meer zien, maar de grootste kansen bleven voor PSV. Ik hoop dat zij woensdag de Nederlandse eer hoog kunnen houden en wens ze alle succes tegen Atlético.