Cocu: Overwinning op karakter

Cocu: Overwinning op karakter
2 min

Phillip Cocu zag PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal één goede en één mindere helft spelen tegen Feyenoord, maar prees vooral de instelling van zijn team in de tweede helft. “Toen het voetballend niet helemaal lekker ging hebben we de overwinning op karakter binnengesleept. Daar ben ik heel tevreden over”, aldus de trainer op de persconferentie na de 1-0 zege.

‘Mooie overwinning’
“Dit is toch weer een mooie overwinning. We zijn hier blij mee”, concludeerde Cocu op de persconferentie, waarna hij de wedstrijd analyseerde. “De eerste helft vond ik goed. We speelden opbouwend goed, konden altijd een extra man vinden en daardoor moest Feyenoord terug. We kwamen verdiend op voorsprong.” Na rust zag hij zijn ploeg wat wegzakken. “De tweede helft was een ander verhaal. We maakten een te gehaaste indruk, vond ik en wilden te snel de counter forceren. Dan speel je niet meer dominant. Wat ik wel heb gezien is dat we op karakter, toen het voetballend niet helemaal lekker ging, de overwinning hebben binnengesleept. Daar ben ik heel tevreden over.”

‘Om PSV te verslaan moet je 90 minuten goed zijn’
Collega-trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord weet het verlies aan de eerste 45 minuten van zijn ploeg. “Om PSV te verslaan moet je 90 minuten goed zijn. Dat waren we niet. In de eerste helft hebben we niet gespeeld zoals we kunnen en moeten. Het was een wereld van verschil met de tweede helft. Voor rust was het veel te gehaast, we hadden geen rust en moeite met het druk zetten op PSV”, zei van Bronckhorst die wel met tevredenheid terugkeek op de tweede helft. “De eerste twintig minuten na rust heb ik het Feyenoord gezien dat ik wil zien. Helaas konden we dat niet negentig minuten lang. Dat moet tegen een PSV dat zo goed is.”