Cocu: Nog steeds gevoel dat PSV kampioen wordt

Cocu: Nog steeds gevoel dat PSV kampioen wordt
3 min

Hoofdcoach Phillip Cocu gelooft nog altijd dat zijn team over twee weken opnieuw de kampioenschaal in handen heeft. Op de persconferentie in aanloop naar PSV - SC Cambuur gaf de trainer aan bij zijn uitspraak van enkele weken geleden te blijven toen hij zei dat PSV bij vier opeenvolgende zeges de titel pakt. “Ik heb nog steeds het gevoel dat we dan kampioen zijn.”

Doelsaldo
Dat de titelstrijd om het doelsaldo draait is al lang geen geheim meer. In 180 minuten voetbal moet PSV een verschil van zes treffers zien weg te poetsen. Cocu bleef echter bij de woorden die hij al weken roept. Het gaat om winnen. “We zullen eerst moeten zorgen dat we de wedstrijd winnen. Niet al een stap verder zijn en denken: we gaan wel even acht, negen goals maken. Zo werkt het niet. Het gaan om winnen. Het liefst met een score die zo hoog mogelijk uitvalt. Natuurlijk moeten we er alles aan doen om dichterbij te komen in doelsaldo en dat zullen we ook doen, maar de beslissing gaat dit weekend niet vallen.”

SC Cambuur
Een hoge score tegen SC Cambuur zou PSV desalniettemin helpen. Cocu waakt echter voor de hekkensluiter. “Zij spelen voor hun laatste kans. Daarbij is er altijd het gevaar dat we te gehaast of te ongeduldig spelen. We hebben dit seizoen al heel veel goals gemaakt, dat moet ons vertrouwen geven het maximale resultaat te halen. We moeten na negentig minuten van het veld stappen met het gevoel dat er niet meer in zat.”

Ervaringsdeskundige
Cocu was zelf aanvoerder toen PSV in 2007 met een doelpunt verschil kampioen werd. Die ervaring probeert de coach over te brengen op zijn spelersgroep door duidelijk te maken dat je tot het laatste moment alles moet geven. “Ik ben in de omstandigheid geweest dat ik dit heb meegemaakt. Die wedstrijd (PSV - Vitesse in 2007 red.) gaf aan dat je altijd tot de laatste seconde moet doorgaan. Er zijn een aantal wedstrijden in een seizoen waarin een moment ontstaat dat we een grote uitslag konden neerzetten. Die momenten hopen we zondag te creëren.” En vertrouwen in een titel heeft Cocu nog altijd. “In voetbal loopt het bijna nooit zoals verwacht.”