Cocu: ‘Nog niet bezig met volgende week’

Artikel
Cocu: ‘Nog niet bezig met volgende week’

Volgens Phillip Cocu is de blik van zijn ploeg ondanks de naderende topwedstrijden tegen Atlético Madrid en Ajax volledig gefocust op sc Heerenveen. “Ik ben niet bang dat de spelers al met volgende week bezig zijn”, aldus de hoofdtrainer op De Herdgang vrijdagmiddag in zijn vooruitblik.

Focus
Met Atlético Madrid en Ajax staat PSV aan de vooravond van een week vol prachtige duels. Voor het zover is, speelt PSV eerst nog tegen sc Heerenveen en ondanks de naderende topwedstrijden, merkt Cocu dat zijn team gefocust is op dat duel. “We kijken altijd naar de eerstvolgende wedstrijd. Die is het belangrijkst, als we het vertrouwen van de afgelopen periode mee willen nemen naar komende week, moeten we blijven winnen. Morgen ook. Ik ben niet bang dat de spelers al met volgende week bezig zijn”, sprak een ontspannen maar zelfverzekerde Cocu, die Heerenveen omschrijft als een tegenstander waar niet te makkelijk over gedacht mag worden. “Heerenveen presteert wat wisselvalliger dan anders, maar ik vind het een aardige ploeg, met de nodige individuele kwaliteiten. Ze hebben veel snelheid, kunnen goed counteren. Daar zullen we geconcentreerd mee moeten omgaan.”

Spel
De verwachting is dan ook niet dat Cocu zaterdag zijn spelers zal sparen. Ook niet om eventuele schorsingen te voorkomen. Zoals bekend staat Davy Pröpper op scherp en is hij, wanneer hij zaterdag een gele kaart krijgt, geschorst voor de wedstrijd tegen Ajax. Cocu gaat er echter van uit dat Pröpper zich daar niet al te veel van aantrekt. “Als je te veel met een mogelijke schorsing bezig bent, beïnvloedt dat je spel. Dat is niet goed." Over dat spel gesproken, in de media wordt met lovende woorden gesproken over het voetbal van PSV. Zelfs het woord perfectie viel eventjes, maar volgens Cocu is de top van zijn elftal nog niet bereikt. “Ik zie nog genoeg dingen die beter kunnen. Bepaalde afstemming tussen spelers bijvoorbeeld. We zijn op dit moment goed bezig, maar we kunnen geen seconde achterover leunen.”

Bekijk ook

Top 10 Goals | Joëlle Smits

Video

PSV Work Out | Full kneeling Squat

Video