Cocu: ‘Niet ons maximale niveau gehaald’

Artikel
Cocu: ‘Niet ons maximale niveau gehaald’

Voor het tweede jaar op rij zag hoofdcoach Phillip Cocu zijn ploeg verliezen van Ajax. “We wilden wel, maar hebben niet ons maximale niveau gehaald”, was de analyse van Cocu, die door de nederlaag de titelrace met PSV met een achterstand van twee punten moet vervolgen. “We gaan alles in die laatste zes wedstrijden stoppen.”

Phillip Cocu: ‘Niet scherp genoeg’
De hele snelle goal van Ajax was volgens Cocu de nekslag voor zijn team. “We wilden direct de toon zetten en Ajax onze wil opleggen, maar stonden binnen twee minuten met 1-0 achter. Dat was gewoon dramatisch verdedigd”, aldus Cocu voor de camera van FOX Sports. Wel zag hij zijn ploeg er in de eerste helft alles aan doen om die snelle tegengoal weg te poetsen. “We creëerden een aantal kansen, maar waren niet scherp genoeg.” De tweede helft gaf volgens Cocu een ander beeld. “We wilden toen wel, maar het was te rommelig. De linies lagen te ver uit elkaar, waren slordig en hadden moeite om Ajax onze wil opleggen. De 0-2 was een tik. Daar ebde het geloof weg. We hebben keihard geknokt, er alles aan gedaan maar uiteindelijk was het van onze kant niet goed genoeg om Ajax pijn te doen.”

Frank de Boer: ‘PSV na rust moedeloos’
Ajax-trainer Frank de Boer zag zijn team met het doelpunt van Milik uit de startblokken vliegen. Toch was hij niet tevreden over de eerste helft die Ajax zondag op de mat legde. “We hadden een flitsende start en dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar de rest van de eerste helft vond ik ondermaats. Wat we van te voren afspraken, lukte niet. De linies waren niet compact genoeg en daardoor kwamen we defensief in de problemen”, vond De Boer. Toch waren beste kansen in de eerste helft voor zijn ploeg, vond hij. “PSV had veel dreiging, maar niet echt hele grote kansen. Ik denk dat zij ongeveer anderhalve kans hebben gehad. Wij kregen wel twee goede mogelijkheden.” Na rust kantelde het duel helemaal naar het voordeel van Ajax. “We stonden toen wel heel goed. “Daardoor zag je dat PSV moedeloos werd. Er stond echt een team en gezien de tweede helft hebben we uiteindelijk verdiend gewonnen.”

Bekijk ook