Cocu: ‘Niet met ons hoofd in de wolken lopen’

Artikel
Cocu: ‘Niet met ons hoofd in de wolken lopen’

Phillip Cocu blikte vrijdagmiddag vooruit op de Brabantse derby tegen Willem II. Ook al is PSV na de ruime overwinning op FC Utrecht koploper, Cocu blijft nuchter: “We moeten niet met ons hoofd in de wolken gaan lopen.” Daarnaast reageerde de hoofdcoach op Jürgen Locadia’s uitverkiezing voor Oranje.

Werk aan de winkel
Volgens Cocu is er nog veel werk aan de winkel. “Wij hebben een team dat zich elke keer voor de volle honderd procent in moet zetten. Als we dat doen kunnen we iedereen verslaan. Gebeurt dat niet dan vallen we ver terug.”

Kleine ruimtes
Tegen Willem II verwacht Cocu een hele andere wedstrijd dan tegen FC Utrecht. “Willem II speelt een stuk defensiever. Daardoor zullen de ruimtes een stuk kleiner zijn. Om tussen de linies te kunnen spelen wordt er creatief en aanvallend veel van de spelers gevraagd. Dat bepaalt ook hoeveel kansen we kunnen creëren.”

In de derby kan PSV weer beschikken over Luuk de Jong. De spits is weer fit na zijn ribblessure. Derrick Luckassen is nog herstellende. De verdediger wordt na de interlandperiode weer terug verwacht.

‘Belangrijke stap Locadia’
De goede prestaties van Locadia zijn ook Dick Advocaat opgevallen. Cocu is blij met Locadia’s uitverkiezing voor Oranje. “Als je het goed doet bij een topclub dwing je dat af. Het niveau ligt bij Oranje een stukje hoger dan bij de club en dat is voor elke speler goed. Dit is een belangrijke stap voor hem en zeker een positieve ervaring.”