Cocu na zege op Willem II

Artikel
Cocu na zege op Willem II

Hoofdcoach Phillip Cocu was op de persconferentie zichtbaar tevreden over de comeback van PSV, dat de 0-1 achterstand na rust omboog in een 2-1 overwinning.

Reactie Cocu na comeback
“We hebben onze rug gerecht in de tweede helft”, verklaarde Cocu. “De eerste helft begonnen we matig. Onze verdediging stond te ver naar achteren, waardoor we moeilijk onder de druk van Willem II uit konden voetballen. Bij het tegendoelpunt stonden we niet op te letten, de organisatie stond niet goed. We hebben mogelijkheden gehad, maar Kostas Lamprou maakte uitstekende reddingen.” Cocu was meer tevreden over de tweede helft. “Het is kenmerkend voor onze ploeg dat we toch weer een tandje bij konden zetten in de slotfase, zeker na de gemiste strafschop. We verweten elkaar niets, maar rechtten onze rug en dat resulteerde in de zege. Het vertrouwen dat we met elkaar hebben, betaalt zich uit. We hebben veel gegeven vandaag en dan beloon je jezelf met de drie punten”, aldus Cocu. Georginio Wijnaldum kreeg in de eerste helft een tik en leek gewisseld te moeten worden. Na rust gebeurde dat alsnog. “Het was een soort van ijsbeentje dat hij kreeg. In de eerste helft ging het al moeizaam en in de tweede helft kon het zo niet verder. We wilden geen onnodig risico nemen”, besloot Cocu.

Streppel trots ondanks verlies
“Je zag de verslagenheid bij ons in de kleedkamer. Iedereen heeft last van zijn rug door alle schouderklopjes. Maar we staan weer met lege handen”, aldus Jurgen Streppel namens Willem II. “We moesten in de tweede helft gewoon door blijven voetballen, dat deden we niet genoeg. Dan weet je dat de stormloop op je af komt. De gemiste strafschop gaf ons hoop op de zege en toen dachten we dat we het gingen redden. Dat de goals dan vallen in de slotfase is heel zuur. Maar ik kan niet anders dan trots zijn op mijn ploeg. Met het vertoonde spel ben ik tevreden”, besloot Streppel.

Bekijk ook