Cocu na winst in Breda

Cocu na winst in Breda
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu kon zijn ogen niet geloven toen Jetro Willems al in de eerste minuut een rode kaart kreeg. Naar zijn mening was de beslissing van arbiter Kevin Blom veel te zwaar.

Reactie Cocu
“Ik geloofde mijn ogen niet”, aldus Cocu in gesprek met FOX Sports. “Ik ben nog steeds verbaasd. Het gaat ver om al zo snel rood te trekken. Willems raakt Swerts ook niet en bovendien komt hij niet zo heel hard in. Je ziet dat zijn been nog krom staat. Normaal gesproken bepaalt dit het wedstrijdbeeld, maar gelukkig hebben we alsnog de drie punten gepakt. Het was weer een tegenslag waar we ons overheen moesten zetten. Het is mooi om te zien dat we dat als team goed gedaan hebben. Ik hoop dat de KNVB Willems zal vrijspreken”, besloot Cocu.

Maaskant teleurgesteld in NAC
Hoewel NAC de gehele wedstrijd met een man meer speelde tegen PSV, wist het weinig uitgespeelde kansen te creëren. Hoofdcoach Robert Maaskant ziet in dat dominant spelen niet helemaal het spelletje is dat NAC wil spelen. “Onze ploeg is niet gewend om continu aan te vallen. Het is logisch dat je dat met een man meer wel moet doen. Maar daarin maken we nog teveel fouten. We hebben de wedstrijd daarin echter niet verloren. Dat is gebeurd in de twee momenten waarop we staan te slapen bij hun omschakeling. We gaven teveel ruimte weg en ja dan gebeurt dit”, aldus Maaskant.