Cocu na tiende zege op rij

Artikel
Cocu na tiende zege op rij

Beide hoofdcoaches waren het er op de persconferentie over eens. Het publiek was de grote winnaar bij de 2-4 overwinning van PSV op AZ.

Reactie Cocu
“Iedereen heeft een geweldige pot voetbal kunnen zien van beide kanten”, aldus Phillip Cocu. “Buiten de eerste minuut zaten we heel goed in de wedstrijd en maakten we meteen het verschil. Als we daarna ook nog de 0-3 weten te maken, zit de wedstrijd in het slot. Daarna schakelden we wat terug en kwam AZ in de wedstrijd. Ze kunnen altijd een goal maken en dat lieten ze zien met de 2-2. De reactie van mijn ploeg daarop vond ik geweldig om te zien. In korte tijd beslisten we de wedstrijd. In de counter maakten we het niet helemaal af, het had nog meer kunnen zijn. Een prima overwinning in een lastige uitwedstrijd”, concludeerde Cocu. Karim Rekik viel in de eerste helft uit met een blessure, maar de ernst van het kwetsuur is nog niet duidelijk. Cocu: “De pijn zit hoog in zijn hamstring. Morgen moeten we even kijken wat de schade is, het was nu moeilijk in te schatten. Ik kan er nog geen uitsluitsel over geven.”

Van den Brom zag zeer aanvallend AZ
“Ondanks het verlies heb ook ik genoten”, begon AZ-hoofdcoach John van den Brom. “Hoewel we snel 0-2 achter kwamen, bleven we in de wedstrijd en gingen we op zoek naar de aansluitingstreffer. In de rust gaf ik aan dat we zo door moesten gaan en met de 2-2 werden we beloond voor ons goede spel. Ons enthousiasme kostte ons uiteindelijk de kop. We waren alleen maar bezig met aanvallen en dan gooit PSV het duel op slot. De toeschouwers hebben een mooie wedstrijd gezien. Als je dan moet verliezen, dan maar op deze manier”, besloot Van den Brom.