Cocu met veel vertrouwen naar ‘mini-topper’

Cocu met veel vertrouwen naar ‘mini-topper’
2 min

Phillip Cocu heeft veel vertrouwen in de wedstrijd tegen Heerenveen. De overwinning tegen Excelsior heeft een goed effect gehad op de spelersgroep. “Het is belangrijk dat we goed gestart zijn. Dat zie je direct terug in de afgelopen week, hoe we getraind en gewerkt hebben. De sfeer in de groep is uitstekend.”

Kans op goede wedstrijd groot  
Dat geeft geen zekerheden, weet Cocu, maar positief is het wel. “Je krijgt nooit een garantie, maar de kans dat je een goede wedstrijd speelt is een stuk groter als je zo gewerkt hebt als deze week.” Daarbij kijkt Cocu niet te veel naar concurrenten Feyenoord en Ajax. “Ajax en Feyenoord zullen ook wedstrijden gaan winnen, maar wij zullen ons eigen zaken op orde moeten hebben. Daarom moeten we over een langere periode punten bij elkaar sprokkelen.”

Bijna een topper   
Een overwinning tegen Heerenveen is daarom nodig, vindt Cocu, maar hij is op zijn hoede. “Heerenveen heeft veel kwaliteit in de ploeg en kent een goede eerste seizoenshelft. Het is bij die ploeg op zijn plek gevallen. Er zijn veel spelers met wat extra’s. Heerenveen presteert constant en verliest weinig punten. Naast Feyenoord en Ajax zijn dit wedstrijden die in de buurt van een topper komen.”

Zinchenko waarschijnlijk fit  
Cocu zei waarschijnlijk niet al te veel wisselingen in het team toe te passen na de goede wedstrijd tegen Excelsior. Zinchenko heeft weer meegetraind en zal als hij daar geen reactie op krijgt aansluiten bij de wedstrijdselectie. Bergwijn trainde niet mee, de kans dat hij de wedstrijd tegen Heerenveen haalt is klein, denkt Cocu.

Steun PSV
Ben jij er zondag bij? Er zijn extra kaarten op vak ZZ vrijgekomen voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Ook zijn er nog kaarten naast elkaar beschikbaar op MM. Klik hier om direct naar de kaartverkoopsite te gaan.