Cocu: ‘Luuk de Jong speelt tegen ADO’

Artikel
Cocu: ‘Luuk de Jong speelt tegen ADO’

PSV is er volgens Phillip Cocu alles aan gelegen zaterdag tegen ADO Den Haag drie punten te pakken. Volgens de coach heeft PSV een resultaat nodig om het goede gevoel terug te vinden. “Als de puzzelstukjes in elkaar vallen, verwacht ik dat we zomaar in de juiste versnelling kunnen zitten.” Hetzelfde geldt voor de doelpuntenproductie van Luuk de Jong, die zaterdag zeker speelt.

Nuance
Van de laatste elf wedstrijden won PSV er slechts twee. Cijfers die Cocu kent, maar die hij nuanceerde door te zeggen dat daar in de Eredivisie ‘maar’ twee gelijke spelen tussen zaten. “Ik ben nooit zo bezig met statistieken. Wij kijken vooruit naar ADO. Willen we de concurrenten blijven volgen of dichterbij komen, moeten we winnen. Dat het niet optimaal loopt, komt ook doordat niet iedereen in optimale vorm is. Ik vind niet dat een tegenstander meer vuur brengt. Een aantal jongens is op zoek naar vorm. Dan moet je op anderen terug kunnen vallen. Ik vind nog steeds dat we iedere wedstrijd ingaan met de intentie te winnen.”

Willems twijfelachtig, Luuk de Jong speelt
De inzet van Jetro Willems is nog twijfelachtig. Hij viel tegen Atlético Madrid uit nadat hij in botsing kwam met doelman Jeroen Zoet. “We weten morgen pas of we hem kunnen inzetten. Er zijn protocollen voor mensen die hoofletsel hebben opgelopen. Morgen testen we hem en aan de hand daarvan weten we of hij inzetbaar is of niet.” Wie zeker wel speelt is Luuk de Jong. In Spanje zat hij 90 minuten op de bank, maar tegen ADO Den Haag staat hij van meet af aan in de basis. “Hij heeft net nog wat extra lopen afwerken en de ballen vlogen er allemaal weer lekker in. Dat is een belangrijke bijdrage voor het vertrouwen. Ik weet zeker dat als hij weer gaat scoren de één na de andere bal er in vliegt.” Andrés Guardado, die eerder tijdens de interlandperiode uitviel, verwacht Cocu over een aantal weken pas terug. “Misschien nog net voor de winterstop.”