Cocu kijkt uit naar ‘uitdagend duel’ in Utrecht

Cocu kijkt uit naar ‘uitdagend duel’ in Utrecht
2 min

Daags na de bekerzege op SDC Putten heeft PSV het vizier alweer gericht op de competitie. In Stadion Galgenwaard neemt PSV het zondag om 12.30 uur op tegen het goed presterende FC Utrecht. Een duel waar hoofdcoach Phillip Cocu zin in heeft. “Dit zijn de uitdagende wedstrijden, ik verheug me erop.”

‘Interessante confrontaties’   
De voorgaande seizoenen liepen wedstrijden tussen PSV en FC Utrecht meermaals uit tot tactische duels tussen Cocu en FC Utrecht-coach Erik ten Hag. “Het zijn de afgelopen jaren heel interessante confrontaties geweest”, beaamde Cocu. “De ene keer pasten wij ons systeem wat aan, de andere keer kozen we ervoor wat posities te wijzigen. Ik ga natuurlijk niets loslaten over hoe wij de wedstrijd zondag ingaan, maar dat we scherp moeten zijn is duidelijk. Utrecht heeft een goede ploeg, met veel talentvolle spelers en heeft goed voetbal laten zien. Het wordt een interessante wedstrijd”, denkt de hoofdcoach.

Ontwikkeling Pereiro    
Vorig seizoen was Gastón Pereiro de matchwinnaar in Utrecht. Als invaller bracht hij in de eerste wedstrijd van het seizoen de 1-2 eindstand op het bord. De Uruguayaan slaagde er sindsdien echter niet in uit te groeien tot onomstreden basisspeler. “Dat hij heel goed kan voetballen, daar twijfelt niet niemand aan, maar wat hij nog niet uit zijn spel heeft kunnen krijgen is zijn wisselvalligheid”, erkent Cocu. “Waar hij zich wel enorm heeft ontwikkeld, zien we aan zijn data, is de afwisseling in bewegingstempo. Hij heeft veel meer diepgang en tempowisselingen in zijn spel gebracht. Die vertaling moet hem helpen zijn wisselvalligheid terug te dringen.”

De selectie van PSV lijkt, afgezien van de blessures van Luuk Koopmans, Ramon Pascal Lundqvist en Luuk de Jong fit. Hirving Lozano keert terug van schorsing.