Cocu geniet van zege op AZ

Artikel
Cocu geniet van zege op AZ

Hoofdcoach Phillip Cocu genoot zaterdagavond van de instelling die zijn ploeg in het Philips Stadion aan een 3-2 overwinning op AZ hielp. “Met de beleving die we vandaag hebben getoond, de strijd en twee teams die aanvallend voetbal willen spelen, krijg je een wedstrijd als deze. Ik vond het een fantastische avond”, vertelde hij in de catacombe van het Philips Stadion.

Zege met spektakel
“We hebben nagelaten de wedstrijd voortijdig te beslissen”, analyseerde Cocu. “En er waren gedeeltes dat AZ gevaarlijker was, maar tegelijkertijd gedeeltes dat wij juist gevaarlijker waren. Ik ben vooral te spreken over de dreiging in de voorhoede, de acties en de diepgang van Lozano bijvoorbeeld. Dit was een overwinning met spektakel. Een goede wedstrijd en dus prima begin van de competitie”, aldus de coach die naast zijn team ook het publiek complimenteerde.

“Er stond maar één ding te doen. De passie tonen die ons publiek graag wil zien. Volgens mij zijn we daar aardig in geslaagd. Natuurlijk zijn er nog heel veel dingen die beter kunnen en moeten, maar hier kunnen we op voortborduren.”

Sterkte Stengs
Daarnaast stond Cocu stil bij het uitvallen van Calvin Stengs. De aanvaller van AZ viel na amper vijf minuten spelen uit met een ogenschijnlijk ernstige blessure. “Ik hoop, ondanks dat het er slecht uitziet, heel erg dat het meevalt. Ik vind Calvin een geweldige voetballer en wil hem sterkte wensen bij zijn herstel.”