Cocu: ‘Drie punten lekker, maar moeten groeien’

Cocu: ‘Drie punten lekker, maar moeten groeien’
2 min

Phillip Cocu was na afloop van de eerste competitiewedstrijd opgelucht met de drie punten. Tegelijkertijd constateerde hij dat er nog veel te verbeteren viel aan zijn team. “Beginnen met drie punten is lekker, maar als team zullen we moeten groeien.”

‘Bijzondere wedstrijd’
De hoofdtrainer zag zijn ploeg in de eerste helft geen moment echt lekker in de wedstrijd zitten. Het resulteerde in een 1-0 achterstand bij rust. In het tweede bedrijf zag hij het PSV dat hij wilde zien. “Ik heb van mijn ploeg twee gezichten gezien. In de eerste helft hadden we moeite met alles. Met Utrecht, met ons eigen spel. Er was te weinig grip op de diepgang van hun middenvelders dus het was noodzaak om dat in de rust om te zetten.  Met drie verdedigers, twee diepe backs en Jürgen (Locadia red.) naast Luuk de Jong (red.). De tweede helft was ook een stuk beter, dan de eerste.” Alleen het spel in de slotfase beviel Cocu niet helemaal. “Als de tegenstander druk gaat zetten moet je in de organisatie blijven lopen. Voor hetzelfde geld schiet Utrecht de bal nog binnen. Beginnen met drie punten is lekker, maar als team zullen we moeten groeien.”

Tactische wissel
Om de drie punten te bewerkstelligen wisselde Cocu in de rust Steven Bergwijn voor Daniel Schwaab. “Steven is een speler die veel kwaliteiten heeft. Hij heeft snelheid, een actie in huis en kan een man passeren, maar we hebben hem niet in de gelegenheid kunnen brengen dat spel te laten zien. Ik heb hem uitgelegd dat het een tactische keuze was.”  

Ten Hag: ‘PSV onze wil opgelegd’
Erik Ten Hag, coach van FC Utrecht zei op de persconferentie te balen van het puntenverlies. “Ik vind dat we een geweldige wedstrijd hebben gespeeld. We hebben de tegenstander onze wil opgelegd en hadden de wedstrijd voor rust in het slot moeten gooien”, vond Ten Hag die PSV dankzij tactische wissels terug zag komen en uiteindelijk ook zag winnen. “Het is ontzettend jammer en vervelend dat PSV uiteindelijk ook nog op 1-2 komt. Soms is de prestatie goed, maar het resultaat minder.”