Cocu deelde niet al te veel schouderklopjes uit

Cocu deelde niet al te veel schouderklopjes uit
2 min

Volgens hoofdcoach Phillip Cocu is zijn team niet gaan zweven van de lovende woorden die PSV vorig weekend kreeg na de 3-1 zege op Feyenoord. Al vrij snel focuste de selectie zich deze week op het treffen met FC Utrecht van zaterdagavond. “De tijd van schouderklopjes ligt al een poosje achter ons.”

Goed weekend, meer niet  
Vanzelfsprekend was er op de persconferentie aandacht voor de goede uitgangspositie waarin PSV zich vorig weekend in manoeuvreerde. Dankzij een uitglijder van Ajax en de overwinning op Feyenoord is het verschil, met nog negen speelrondes te gaan, weer opgelopen naar zeven punten. “We hebben een goed weekend gehad”, beaamde Cocu vrijdagmiddag. “Maar zijn ons snel op FC Utrecht gaan richten. Zoals altijd hebben we even op de wedstrijd teruggekeken en daarna hebben we het boek-Feyenoord snel gesloten.”

‘Utrecht in goede fase’
“Iedereen vindt het fijn om positief benaderd te worden”, vervolgde doe hoofdcoach. “Maar daar moeten we ons niet anders naar gaan gedragen. We gaan niet zelfgenoegzaam richting Utrecht. Integendeel, we zullen onze handen vol hebben aan de ploeg, want zij zitten in een goede fase. Als we denken dat het wel goed gaat komen, komt het niet goed”, waarschuwde hij zijn selectie, die zo goed als fit is voor het duel met de Domstedelingen. “Kenneth Paal is weer aangesloten bij de groepstraining, maar zal nog geen onderdeel uitmaken van de wedstrijdselectie. Verder is iedereen (behoudens Maxi Romero en Luuk Koopmans, red.) wedstrijdfit.”