Cocu: ‘De halve finale, daar willen we bij zijn'

Cocu: ‘De halve finale, daar willen we bij zijn'
3 min

PSV strijdt donderdagavond om 20.45 uur samen met FC Utrecht om een plaats bij de laatste vier van het KNVB bekertoernooi. Op sportcomplex De Herdgang blikte hoofdcoach Phillip Cocu vooruit op het duel waarin Marco van Ginkel kan debuteren. "Hij is wedstrijdfit."

Marco van Ginkel
Cocu beschikt donderdag over een zo goed als fitte ploeg. Enkel Maxime Lestienne, Andrés Guardado en Stijn Schaars zijn volgens de trainer niet inzetbaar. Dat betekent automatisch dat Marco van Ginkel, PSV’s nieuwste aanwinst, wel beschikbaar is. “Hij is wedstrijdfit”, was de trainer duidelijk over de inzetbaarheid van de middenvelder. “Maar of hij speelt, zien we morgen. Hij moet zich ook eventjes aanpassen aan onze manier van werken, maar zal dat snel onder de knie hebben. Hij kent de Nederlandse speelstijl natuurlijk.” Cocu liet verder in het midden voor welke positie Van Ginkel exact is gehaald. “Hij kan op alle drie de posities op het middenveld uit de voeten. Het is een multifunctionele speler.”

FC Utrecht
Over tegenstander FC Utrecht sprak Cocu met respect. “FC Utrecht is echt een goede ploeg. Een jonge, maar met een goede organisatie. Ze maken een goed seizoen door. De trainer heeft daar echt iets neergezet”, aldus Cocu, die het met zijn team niet alleen donderdag opneemt tegen FC Utrecht, maar de ploeg ook zondag in de Eredivisie tegenkomt. “Ik zie dat liever anders. Zo kort achter elkaar twee keer tegen hetzelfde team spelen is toch wat vreemd. De wedstrijd van morgen kan invloed hebben op het duel zondag, maar het is zoals het is. We spelen iedere wedstrijd om te winnen en morgen gaat het om een plaats in de halve finale. Daar willen bij zijn.”

Zorg dat je erbij bent!
Steun jij PSV op weg naar de halve finale? Tickets voor het duel met FC Utrecht zijn te koop via PSV.nl/tickets. Per (Seizoen) Club Card is het mogelijk om twee kaarten voor de bekerwedstrijd te kopen. Voor deze wedstrijd gelden afwijkende, voordelige prijzen. Op de oost- en westtribune en op de Family Corner ben je er al bij voor € 10,- en kinderen betalen op de Family Corner zelfs maar € 7,50 per toegangskaart. Een plaats op de lange zijden (noord en zuid) kost € 15,-. Op de wedstrijddag vindt er vanaf 18.00 uur kassaverkoop plaats bij het PSV Kaartverkoop, ingang 11 van het Philips Stadion. Hier zijn maar een beperkt aantal vakken in de verkoop.