Cocu blikt vooruit op Willem II

Artikel
Cocu blikt vooruit op Willem II

Hoofdcoach Phillip Cocu verwacht zaterdag een open wedstrijd tegen Willem II, zo gaf hij aan op de persconferentie. De Tilburgers zijn om 18.30 uur de tegenstander in het Philips Stadion.

“Ik ben zeer onder de indruk van Willem II”, aldus Cocu over de nummer tien van de Eredivisie. “Het is een goede ploeg die een eenheid uitstraalt. Met de middelen die ze hebben, is er een evenwichtige selectie neergezet. Vanuit achteruit proberen ze verzorgd voetbal te spelen. Met Samuel Armenteros hebben ze bovendien een balvaste spits die voor veel gevaar zorgt.”

Countervoetbal
Cocu wilde niet meegaan in de discussie over PSV dat teveel countervoetbal zou spelen. “Ik ben het daar niet mee eens. Je moet als team naar je kwaliteiten spelen, want dan win je wedstrijden. En daar gaat het uiteindelijk om. Maar het gaat te ver om PSV neer te zetten als counterploeg die op z’n eigen helft bivakkeert,” was de mening van Cocu.

Volwaardige selectie
Nu Florian Jozefzoon de rest van het seizoen is uitgeschakeld, wil Cocu graag een extra speler erbij. “Ik kan daar weinig over zeggen, het is moeilijk in te schatten. Maar we hebben nu maar vier aanvallers en dat is krap. Ik vind dat we een versterking nodig hebben. Maar ik zeg niet dat het een externe versterking is.” Cocu ging ook nog in op de blessures bij PSV. “Jetro Willems zit gewoon bij de selectie. Hij heeft weer meegetraind nadat hij ziek was.” Jorrit Hendrix verwacht Cocu pas over twee weken terug. “Hij heeft inmiddels weer een training meegedaan en zijn conditie ligt op peil. Alleen met wenden en keren had hij nog problemen. Ik denk dat hij nog wel een week of twee nodig heeft”, aldus Cocu.