Cocu blikt vooruit op laatste thuiswedstrijd

Artikel
Cocu blikt vooruit op laatste thuiswedstrijd

Hoofdcoach Phillip Cocu kijkt met gemengde gevoelens naar de transfer van Memphis naar Manchester United. Natuurlijk is hij erg blij voor de speler, maar als trainer kan hij volgend seizoen niet meer beschikken over de aanvaller. Zondag tegen Heracles Almelo (14.30 uur) kan dat nog wel.

Memphis naar Manchester
Het grootste nieuws van deze week was uiteraard de transfer van Memphis naar Engeland. Cocu vertelde op de wekelijkse persconferentie gelukkig te zijn voor de huidige topscorer van de Eredivisie. “Ik heb hem natuurlijk gefeliciteerd en het daarna aan de groep verteld. We zijn blij dat hij zo’n stap kan maken naar een Europese topclub. Aan de ene kant is het jammer dat we een geweldige speler als Memphis verliezen, maar het geeft ook een voldaan gevoel als PSV zijnde. Het is mooi om te zien dat een zelfopgeleide speler zich zo heeft ontwikkeld en de overstap naar United kan maken.”

Zoeken naar een opvolger
“Een tweede Memphis vind je nooit”, aldus Cocu. “Dit nieuws kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen, hier hielden we al rekening mee. We gaan voor komend seizoen weer een nieuw team samen stellen. Het belangrijkste voor ons is dat we niet moeten gaan zoeken naar een tweede Memphis, maar een speler die ons beter kan maken. Hij moet passen in ons systeem en zich kunnen vinden in onze speelstijl.”

Laatste thuiswedstrijd
Voor Memphis is de wedstrijd van zondag tegen Heracles Almelo om 14.30 uur dus de laatste voor de aanvaller in het Philips Stadion. Cocu hoopt dat PSV het ook nu weer kan opbrengen om vol voor de winst te gaan. “We hebben nog een aantal doelen om voor te spelen. We kunnen nog het puntenrecord van PSV verbeteren, het meest aantal zeges in één seizoen boeken en twee spelers strijden nog om de topscorerstitel. Als we deze doelen kunnen bewerkstelligen, sluiten we het seizoen in stijl af. We gaan er alles aan doen om Heracles te verslaan”, besloot Cocu.

Wedstrijdaanbieding PSV - Heracles Almelo
Bij de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen is de wedstrijdaanbieding de PSV Kampioenssjaal. De sjaal is afgeprijsd van € 14,99 voor € 9,99 en deze is nu al met korting verkrijgbaar in de PSV FANstore in het Philips Stadion en online. Op de wedstrijddag is de aanbieding tevens verkrijgbaar bij de verkooppunten rondom het stadion.

Bekijk ook

SAMENVATTING | PSV O19 - Sparta O19

Video

Dit was PSV - Apollon Limassol

Video