Cocu blij dat hij weer keuzes kan maken

Artikel
Cocu blij dat hij weer keuzes kan maken

Met een zo goed als lege ziekenboeg nemen de opties voor hoofdcoach Phillip Cocu toe. Daardoor moet Cocu keuzes maken en soms mensen teleurstellen, zei hij vrijdagmiddag in het wekelijkse persgesprek. Ook tegen Vitesse valt er weer genoeg te kiezen. PSV neemt het zaterdagavond om 19.45 uur op tegen de nummer vijf van de Eredivisie.

Van Ginkel of De Jong?
Een van de keuzes die Cocu moet maken, is die tussen Marco van Ginkel en Siem de Jong. De afgelopen twee weken verving De Jong met succes Van Ginkel. Dat geeft Cocu opties nu Van Ginkel weer helemaal fit is. “Wij overwegen alles en doen wat het beste is voor de wedstrijd. Hoe meer spelers goed in hun vel zitten, hoe moeilijker de keuze voor de coach. Daarbij houden we rekening met de tegenstander en waar de mogelijkheden liggen.”

‘Overtuigd van wat we nog willen bereiken’
Dat vraagt de nodige aandacht voor de spelers die Cocu moet teleurstellen, zo legde hij uit. “Bij spelers die niet spelen leggen we wat meer de nadruk op de eigen ontwikkeling. Daar ben je de hele week mee bezig. Daarnaast is iedereen is overtuigd van wat we nog willen bereiken in de laatste acht wedstrijden, dat moeten we samen doen en daar zijn we met het hele team mee bezig.”

Niet voor niets bekerfinalist
De aankomende tegenstander Vitesse is een tegenstander om rekening mee te houden, zei Cocu. “Ze hebben heel veel voetballend vermogen en creatieve spelers. Vooral aan de bal zijn ze sterk. Het is een ploeg die goed positiespel kan spelen, maar ook heel direct richting goal speelt. Daar zit het gevaar van dit team in. Vitesse is niet voor niks bekerfinalist. Al zijn ze in de competitie wat wisselvalliger”, analyseerde Cocu de tegenstander. 

Willems twijfelachtig
Wie er morgen misschien niet bij is, is Jetro Willems. Hij volgde vrijdag een apart programma. Eerder deze week schoot het in zijn hamstring bij een sprint. “Het is twijfelachtig of hij er morgen bij is, dat wachten we af”, zei Cocu daarover. Jorrit Hendrix moest eerder deze week een training vervroegd afbreken maar trainde vrijdag weer zonder problemen mee.

Bekijk ook