Cocu: ‘Beste papieren bieden geen garantie’

Cocu: ‘Beste papieren bieden geen garantie’
2 min

Phillip Cocu gaf op het wekelijks persgesprek op De Herdgang aan dat hij ondanks het doelpuntenverschil tussen Ajax en zijn ploeg uitgaat van een positieve uitkomst komende zondag. “We realiseren dat het niet makkelijk is, maar met die insteek moeten we de wedstrijd in gaan. Natuurlijk heeft Ajax de beste papieren, maar dat geeft geen garantie dat het hen lukt.”

PSV er klaar voor
In zijn vooruitblik op de laatste speelronde stond Cocu onder meer stil bij de wedstrijd van vorige week tegen SC Cambuur en de reactie van zijn spelers daarop. PSV won natuurlijk ruim, maar zag het verschil in doelpunten met Ajax niet teruglopen. “Ajax boekte ook een goed resultaat, maar dat heeft iedereen vrij snel een plekkie kunnen geven. We hebben een goede week gemaakt. De omstandigheden om te trainen waren prima”, aldus Cocu. Verder stond de coach stil bij de spanning die komende zondag zowel bij Ajax als PSV de kop op kan steken. “Er staat natuurlijk meer spanning op deze wedstrijd dan op andere duels, dit seizoen maar de groep maakte ook vandaag weer een goede indruk. We zijn er klaar voor.”

Spiegel
Voor Cocu is het vooral belangrijk dat zijn team zich na afloop geen verwijten kan maken. “We willen in de spiegel kunnen kijken met het gevoel dat er niet meer in zat.” Iets dat volgens de coach nog lastig genoeg wordt, aangezien PEC ook nog voor de play-offs gaat. “Zwolle is een ploeg die heel goed vanuit de reactie speelt”, analyseerde Cocu de kracht van de komende tegenstander. “Met snelle buitenspelers en een sterk aanspeelpunt. Ook het positiespel van Zwolle is goed. Daarbij komt dat ze dit seizoen veruit de meeste punten in eigen huis hebben gehaald.”

Zo goed als fit
De selectie van PSV voor het laatste duel van dit seizoen is nagenoeg fit. Ook Simon Poulsen trainde vrijdag mee, wat betekent dat enkel Jorrit Hendrix tegen PEC ontbreekt. Hij komt zoals bekend dit seizoen niet meer in actie.