Cocu: Barcelona bewijst dat je altijd moet geloven

Cocu: Barcelona bewijst dat je altijd moet geloven
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu en zijn spelersgroep keken deze week met bijzondere interesse naar de stunt van FC Barcelona. “Het bewijst dat je altijd in je doel moet blijven geloven.”

Geloof   
Cocu deed zijn uitspraken tijdens de persconferentie en voor de camera van PSV TV. Bij het clubkanaal vertelde hij ook dat hij met zijn selectie over de wonderlijke ontknoping bij FC Barcelona had gesproken. De Catalanen poetsten in de UEFA Champions League-achtste finale tegen Paris Saint-Germain een 4-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weg en plaatsten zich alsnog voor de kwartfinale. “Dit zijn de bijzondere momenten in het voetbal die ik vaak aanhaal. Je moet altijd in je kansen blijven geloven, ook als ze klein zijn. Zo’n wedstrijd als afgelopen week, maakt dat geloof tastbaar.”

‘Eagles strijden voor ieder punt’
Om ook aan het einde van het seizoen met iets tastbaars in handen te staan is PSV afhankelijk van de resultaten van de concurrentie. Tegelijkertijd moet PSV zelf blijven winnen om het eerste doel van dit moment – tweede worden – te bereiken. “En dat moet morgen van een ploeg die strijdt voor ieder punt”, aldus Cocu die doelt op het duel met het tegen degradatie strijdende Go Ahead Eagles. “Het is een ploeg met veel voetballend vermogen, met snelheid voorin. Een wapen dat ze veel gebruiken. Ik verwacht zeker geen eenvoudige opgave.”

Keuzes
Tegen de nummer 15 van de Eredivisie heeft de hoofdcoach van PSV behoorlijk wat te kiezen. Siem de Jong, vorige week met twee treffers belangrijk tegen Roda JC Kerkrade, krijgt mogelijk weer concurrentie van Marco van Ginkel, die fit genoeg is en aansluit bij de selectie. Enkel Ramon Pascal Lundqvist ontbreekt.