Cocu baalt van eerste helft: Ver onder niveau

Artikel
Cocu baalt van eerste helft: Ver onder niveau

Hoofdcoach Phillip Cocu kon na afloop van PSV - sc Heerenveen (1-1 gelijkspel) niet anders dan ontevreden zijn met het resultaat. “Dit is voor ons duur puntverlies.” Met name de eerste helft baarde de Cocu zorgen. “Het was echt ver onder ons niveau.”

‘Voorin te gehaast’
Volgens Cocu had de wedstrijd twee gezichten. “In de eerste helft waren we tegen onszelf aan het vechten, we liepen achter de feiten aan. Na rust hebben we het in de laatste twintig minuten laten liggen en het verzuimd om het af te maken”, aldus de coach in een eerste analyse in de catacombe. Op de persconferentie baalde Cocu vooral van de manier waarop zijn team aan de wedstrijd begon. “Je moet overtuiging hebben aan de bal, met tempo spelen wat we kunnen, maar ik heb dat in de eerste helft allemaal niet gezien. Het was echt ver onder ons niveau”, sprak Cocu duidelijk. “Ik heb in de rust gevraagd of ze toch niet al met de wedstrijd van dinsdag bezig waren. En dat er drie tandjes bij moesten als we wilden winnen. Nadat we op achterstand kwamen, reageerden we wél goed. We speelden met veel meer tempo, meer strijd en kwamen ook snel op 1-1. Het is zonde dat we toen niet direct de 2-1 maakten. Ik weet zeker dat we dan gewonnen hadden, maar het was wat te gehaast voorin.”

Reactie Foppe de Haan
Collega-trainer Foppe de Haan was ‘hartstikke content’ met het punt dat hij mee naar Friesland kon nemen. “We bleven overeind, ik moet mijn ploeg een compliment maken. We wisten van tevoren dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden. Zeker met de vorm van PSV en de mindere vorm van ons. Maar dat heeft ook zo zijn voordeel, we hebben ons echt gericht op PSV, veel beelden laten zien en hard gewerkt. Dat werkte.” Met name het feit dat zijn ploeg de openingsfase goed doorkwam, was volgens De Haan oorzaak van het gewonnen punt, “We wisten dat we de eerste twintig minuten geen treffer tegen moesten krijgen. Hoe langer het duurt voordat je scoort, hoe moelijker het voor een ploeg die moet winnen wordt. Ik ben hier hartstikke content mee.”