Cocu: 'AZ herkenbare, goed voetballende ploeg'

Cocu: 'AZ herkenbare, goed voetballende ploeg'
3 min

Phillip Cocu kijkt uit naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Zondag speelt PSV om 16.45 thuis tegen AZ en volgens de hoofdtrainer is zijn selectie volledig fit voor het eerste officiële duel in het Philips Stadion van 2016-2017.

Zelf regie bepalen
Phillip Cocu blikte zoals gebruikelijk op vrijdagmiddag tegenover de pers vooruit op het duel van aanstaand weekend. Rond 13.45 uur schoof de hoofdcoach aan achter de desk op De Herdgang, waar het tijdens de laatste open training van deze week druk was door de in grote getale naar het sportcomplex afgereisde bezoekers. Daar greep de coach in eerste instantie terug op de wedstrijd tegen FC Utrecht. “We kunnen niet tevreden zijn over de eerste helft vorige week, maar het blijft voetbal. Utrecht is een goede ploeg, speelde voor het eerst thuis en wilden ook goed voor de dag komen. Het bevestigt wat ik altijd zeg. Je moet van een hoog niveau zijn om te winnen, altijd. Maar ik heb ook goede dingen gezien. We zijn van een achterstand terug gekomen. We waren in staat om een tactische omzetting te doen en te winnen. Dat stemt me tevreden, al moeten we naar een situatie waarin we zelf de regie bepalen.”

‘Letten op snelle flankspelers’
Cocu verwacht aan AZ zondag een lastige dobber te hebben. “AZ is een heel goed voetballende ploeg, die heel veel snelheid in huis heeft. Met name op de flanken. Daar moeten we op letten. Ze hebben een duidelijke speelstijl, heel herkenbaar, met veel combinatiespel. Je ziet de hand van de trainer (John van den Brom red.) terug”, aldus de trainer over de Alkmaarders, die het seizoen openden met een 2-2 gelijkspel tegen sc Heerenveen.

Transfers
Tijdens het persgesprek kwamen ook nog even mogelijke versterkingen aan bod. Volgens Cocu wordt er achter de schermen gewerkt om de selectie nog op een aantal plekken te versterken. “Hier zullen zeker nog handtekeningen gezet worden. Voor 1 september? Dat weet ik niet. Die kans is wel aanwezigen. Op namen ga ik niet in. We zijn druk doende onze selectie te completeren.” Daarnaast houdt Cocu rekening met een vertrek van enkele spelers. “Het is een onzekere tijd voor een aantal spelers. Dat duurt nog een week of twee, daar houden we ook rekening mee in de keuzes die we maken.”

push