Cmiljanic schiet Jong PSV langs FC Eindhoven

Jong PSV heeft de stadsderby met FC Eindhoven winnend afgesloten. De ploeg van trainer Pascal Jansen won door twee doelpunten van spits Boris Cmiljanic met 2-0 op De Herdgang.

Cmiljanic knikt raak
Zonder de op het laatste moment afgehaakte Bergwijn kende Jong PSV een prima start tegen de stadsgenoot. Cmiljanic zette zijn ploeg namelijk al in de 5e minuut op voorsprong. De lange aanvaller van Jong PSV werd door de defensie van FC Eindhoven volkomen vrij gelaten bij een hoekschop en daar profiteerde de Montenegrijn dankbaar van: 1-0. Gesterkt door die goal ging Jong PSV op zoek naar meer. Boljevic was het dichtst bij een tweede treffer. Hij sneed vanaf de linkerkant van het veld naar binnen, zocht de verre kruising maar plaatste de bal net iets te hoog, waardoor het bij 1-0 bleef. Aan de overzijde kreeg verdediger N’toko niet veel later de grootste kans. Zijn kopbal was echter een makkelijke prooi voor doelman Pasveer.

Boljevic was voor rust dicht bij een treffer | © Pics United Boljevic was voor rust dicht bij een treffer | © Pics United

Pasveer
Na rust bleef Jong PSV de aanval zoeken. Zo was het in de openingsfase van de tweede helft gevaarlijk via Rommens, die van grote afstand nipt naast schoot, en had Beto da Silva de bal voor het inknikken, maar vond hij de handen van Swinkels. Het meest opvallende moment van de wedstrijd vond echter aan de overzijde plaats. Om een doelpunt te voorkomen moest Pasveer een foutieve terugspeelbal van De Wijs met zijn handen keren, waarop scheidsrechter Berben niets anders kon dan voor een indirecte vrije trap in de zestien van Jong PSV fluiten. De elf Jong PSV’ers op de doellijn konden een treffer desondanks alsnog voorkomen. Cmiljanic besliste het duel drie minuten voor het laatste fluitsignaal vervolgens door een mooie steekpass van Beto da Silva doeltreffend af te ronden: 2-0.