Clubvrouw Coolen verlengt bij PSV

Artikel
Clubvrouw Coolen verlengt bij PSV

PSV en Nadia Coolen blijven elkaar trouw. De 27-jarige voetbalster verlengt haar aflopende contract bij PSV Vrouwen met twee seizoenen. Daarmee gaat de veelzijdige verdedigster voor twaalf (!) seizoenen in het rood-wit van PSV.

Cultuurbewaakster
Coolen, inmiddels goed voor 198 duels in de vrouwelijke hoofdmacht van de club, speelt sinds de oprichting van PSV Vrouwen (in 2012) in Eindhoven. De Limburgse is een betrouwbare, vaste waarde in de selectie van de club. Ze startte haar carrière als rappe buitenspeelster en was lange tijd topscorer aller tijden bij PSV. Deze titel stond ze afgelopen seizoen af aan Joëlle Smits. Coolen opereert inmiddels vanaf de rechtsbackpositie en speelde ook als centrale verdedigster.

Enthousiasme  
Op haar kenmerkende enthousiaste toon, licht Coolen haar nieuwe contract toe: “Het maakt mij echt trots dat ik bijteken en sinds de start onderdeel mag uitmaken van PSV Vrouwen. We hebben veel stappen gezet en blijven dat ook doen. Het is aan mij om de clubcultuur van PSV te bewaken en ook over te dragen naar een nieuwe generatie vol jonge speelsters.”

Inzet bij PSV Foundation
“PSV is voor mij als thuis”, vervolgt Coolen. “Dat start hier s ’ochtends al op een trainingsdag. Ik maak overal een praatje, samen koffie drinken en aan de slag. Ik voel me hier goed en gewaardeerd. Daarnaast kan ik buiten het veld bij jongeren en ouderen het PSV-gevoel overbrengen via de projecten die ik bij PSV Foundation mag doen.”

Bekijk ook