Cees Heerschop spijkerhard

Cees Heerschop spijkerhard
2 min

Aftellend naar het jubileum verschijnt elke dag in het Eindhovens Dagblad een portret van een bijzondere PSV’er. Vandaag: Cees Heerschop. De rechtsachter speelt tussen 1956 en 1964 in Eindhoven. Lees hier zijn portret in de ‘Eregalerij’ van PSV.

In het Hilversumse Donar speelt Cees Heerschop samen met Roel Wiersma. Een paar jaar later vinden de twee elkaar terug in de achterhoede van PSV, waarin ze samen met Eugène Rensen een vrij stevig en bikkelhard trio vormen. eerschop is een rechtsback die spijkerhard en fanatiek speelt. Met Pim Bekkering in het doel, die eerder bij ’t Gooi speelt, en een middenveld met Fons van Wissen en Toon Brusselers, een stevig fundament voor de titel. De voorhoede met onder anderen Pierre Kerkhoffs (22 doelpunten), Piet van der Kuil (12) en Jan Louwers (10) zorgt voor het goede werk voorin. Volgens Louwers dankt PSV de titel vooral aan de achterhoede, want daarin zit volgens hem de kracht van het team.

Kampioen in 1963
Na zes jaar trouwe dienst volgt een enorme teleurstelling als trainer Bram Appel Heerschop uit het elftal zet. Heerschop heeft dat altijd gezien als een streek van anderen buiten het elftal. In dat jaar, 1963, vervangt de Fries Jan van der Meer van Leeuwarden de rechtsachter. Dat blijkt echter geen succes, waardoor Cees Heerschop halverwege het kampioensjaar en na een blessure zijn vertrouwde positie terugkrijgt. Op die manier draagt hij nog volop bij aan de vierde landstitel. Daarna vertrekt Heerschop naar N.E.C. waar hij nog een jaar speelt.

<font color="#ff0000"><b>Paspoort</b></font color>
<b>Geboortedatum</b> 14 februari 1935
<b>Geboorteplaats</b> Hilversum
<b>Nationaliteit</b> Nederlandse
<b>Positie</b> Verdediger
<b>Bij PSV</b> van 1956 tot en met 1964
<b>Aantal competitiewedstrijden</b> 191
<b>Aantal competitiedoelpunten</b> 1
Historie
psv100
100in100