Bruma kijkt uit naar nieuw duel met 'vriend' Dumfries

Bruma kijkt uit naar nieuw duel met 'vriend' Dumfries
3 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

‘We zijn hier niet gekomen om te verdedigen’
Olympiacos FC verdedigt vanavond een voorsprong, maar trainer Pedro Martins zegt niet van plan te zijn de bus te parkeren. “We hebben een klein voordeel, maar we zijn hier zeker niet gekomen om dat kleine voordeel en die kleine voorsprong te gaan verdedigen”, zegt Martins op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. “Mensen zullen denken: de klus zit erop. Zo zien wij het niet, zo zit het niet. We moeten geconcentreerd blijven.”

Bruma hoopt op onderonsje met Dumfries
Een glunderende Bruma vertelt voor de camera van PSV TV dat hij hoopt vanavond tegenover zijn ‘vriend’ Denzel Dumfries te staan. “Hij is een goede speler en ook nog eens een hele leuke gast. Het wordt een mooi duel.” Bruma hoopt morgen te scoren en te winnen, maar zal niet juichen bij een eventuele goal. “Uit respect voor PSV.”

Max: de Beckham van PSV
Bij Voetbal International noemen ze hem inmiddels de ‘Beckham van PSV’ door het grote aantal goals waarbij hij betrokken is. In een korte podcast vertelt PSV-watcher Marco Timmer over de transfer die afgelopen zomer plaatsvond. “Clubs als PSG hadden interesse en dat was zo gek nog niet, want na Joshua Kimmich en Thomas Müller creëerde Max de meeste kansen in de hele Bundesliga. John de Jong had hem al langer op het oog. Dankzij Schmidt vielen de puzzelstukjes op zijn plek en kwam hij naar PSV.” 

Terug van weggeweest
Armando Obispo was misschien wel de gelukkigste voetballer op aarde toen hij afgelopen dinsdag na lang blessureleed eindelijk weer op het veld stond. Vijfenveertig minuten speelde hij mee met Jong PSV tegen Helmond sport (2-2) en volgens trainer Peter Uneken was zijn spel overtuigend. De verdediger reflecteert na de wedstrijd op een zware tijd. “Het was een vervelende periode en nu ben ik er eindelijk vanaf. Het enige wat ik kon doen was proberen om me zo goed mogelijk op de revalidatie te concentreren en nu kan ik mezelf weer laten zien.”