Bruma ESPN-speler van de maand

Artikel
Bruma ESPN-speler van de maand

Armindo Bruma is door ESPN uitgeroepen tot speler van de maand augustus in de Eredivisie. De 26-jarige aanvaller is volgens de statistieken de meest waardevolle speler van de competitie tijdens de eerste drie speelrondes.

Statistieken
De Portugees speelde in augustus drie duels, waarvan twee als basisspeler. Tijdens de wedstrijd PSV – Heracles Almelo maakte hij zijn eerste doelpunt. Twee weken later tegen FC Groningen werd hij tegen het einde van de wedstrijd ingebracht waarna hij na 14 minuten scoorde. In totaal schoot de Portugees dit seizoen tien keer, waarvan drie keer op het doel. Momenteel staat hij samen met Eran Zahavi op een gedeelde tweede plek van topscorers van PSV.

Man van de wedstrijd
Bruma was al eerder ‘Man of the Match’ bij ESPN, na de wedstrijd tegen SC Cambuur op 21 augustus. Hoofdcoach Roger Schmidt was toen al erg te spreken over hem. “Hij speelde een goede wedstrijd. Hij was betrokken bij veel goede aanvallende momenten. Hij gaf een assist en creëerde drie of vier grote kansen”, aldus Schmidt tegenover ESPN.