Brabantse ontmoeting met RKC Waalwijk

Artikel
Brabantse ontmoeting met RKC Waalwijk

Door het uitstellen van de wedstrijd van PSV tegen FC Groningen speelt PSV zijn vierde competitiewedstrijd in speelronde vijf. RKC Waalwijk is hier de tegenstander in deze Brabantse ontmoeting. Na ruime winst op Apollon Limassol en het bereiken van de groepsfase van de UEFA Europa League is PSV klaar om te strijden in Waalwijk.

Voor Jeroen Zoet is dit een bijzondere ontmoeting. De PSV-doelman heeft twee seizoenen in dienst van de Waalwijkers gespeeld. Na zijn terugkeer bij PSV ging Zoet de strijd aan om een basisplaats met Przemysław Tytoń. Zoet is slechts één keer eerder in actie gekomen tegen RKC Waalwijk, na zijn terugkeer van zijn huurperiode. PSV speelde een uitwedstrijd in Waalwijk met Zoet in de basis, helaas eindigde deze ontmoeting in 2-0 winst voor de thuisploeg.

Dennis Rommedahl
Oud PSV’er Dennis Rommedahl heeft in dezelfde situatie gezeten als Jeroen Zoet, in dienst van PSV met een verhuurperiode aan RKC Waalwijk. Hij volgt de eredivisie nog en verwacht geen grote verrassingen zondag: “Van wat ik heb gezien voetbalt RKC Waalwijk leuk en fris, maar het levert nog weinig rendement op qua punten. Ze staan toch onderaan, maar ik vind dat het er niet zo negatief uitziet.” Rommedahl voorspelt dat PSV de sterkere ploeg zal zijn in Waalwijk: “PSV is niet heel sterk begonnen maar je ziet dat er nu ritme in komt. Het wordt stabieler en het niveau gaat omhoog. Ik verwacht geen problemen, maar het blijft voetbal dus je weet het nooit.”

Verrassing
De grote verrassing van PSV dit seizoen vindt Rommedahl de aanval. “Jonge jongens voorin, veel eigen jeugd. Ze moeten nog veel leren maar er zit ontzettend veel potentie in”, zegt de oud-aanvaller. “Als ze het overzicht meer bewaren komen er ook makkelijker goals uit. Dat zie je nu aan de ontwikkeling van Donyell Malen. De 0-1 uit tegen Apollon Limassol was een goed voorbeeld. Hij bleef rustig, bewaarde het overzicht en ging niet voor eigen succes, maar gaf de bal slim af. Ik ben echt benieuwd naar hoe de jongens zich verder gaan ontwikkelen.”

Historie
De laatste ontmoeting met RKC Waalwijk eindigde in een domper voor PSV. De ploeg uit Waalwijk won 2-3 na verlenging en stuurde daarmee PSV uit de race voor de KNVB-beker afgelopen seizoen. PSV heeft het doorgaans niet makkelijk in Waalwijk. De laatste drie Eredivisieduels in het Mandemakers Stadion tussen PSV en RKC Waalwijk liepen uit in winst voor de Waalwijkers.

RKC Waalwijk - PSV is live te zien op FOX Sports 1 en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. De aftrap in het Mandemakers Stadion is om 20.00 uur.

Bekijk ook

SAMENVATTING | PSV - FC Twente

Video

'Tijd van woorden is voorbij'

Video

HISTORY | PSV - FC Twente

Video