Boscagli maakt indruk en Gakpo wil laten zien dat hij het kan

Artikel
Boscagli maakt indruk en Gakpo wil laten zien dat hij het kan

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters

Boscagli maakt indruk
PSV won afgelopen zondag met 3-0 van Heracles Almelo. Na afloop kan Olivier Boscagli, die dit keer op het middenveld speelde, op veel lof vanuit de media rekenen. Volgens het ED kan de Monegask nog een belangrijke rol gaan spelen in het restant van het seizoen: “Teams als VVV-Venlo, Willem II en PEC Zwolle zullen de boel net als Heracles dicht proberen te gooien. Dan is het prettig als een speler met één pass meerdere linies over kan slaan.”

PSV hofleverancier Elftal van de Week
PSV is met drie spelers hofleverancier van het VI ‘Elftal van de Week’. Donyell Malen, Denzel Dumfries en Boscagli zijn de uitverkorenen. Vooral voor Malen was het een speciale wedstrijd. Hij scoorde zijn vijftigste competitietreffer voor PSV (37 Eredivisie, 13 Tweede Divisie). Ook Dumfries was trefzeker. Achteraf gaf hij aan opgelucht te zijn, want het was zijn eerste veldgoal dit seizoen. 

‘Het is aan mij om te laten zien dat ik het kan’
Het ging na de interlandperiode vaak over Cody Gakpo die volgens sommigen een oproep van het grote Oranje verdiend heeft. Zelf zegt hij daar niet zoveel van mee te krijgen. “Vrienden sturen wel eens wat door, maar voor mij is het zaak om te focussen op het nu”, vertelt hij voor de camera van ESPN. “Ik ben vooral blij dat we de week winnend hebben afgesloten. Tuurlijk is het als speler altijd je doel om het hoogst haalbare te bereiken. Het is aan mij om te laten zien dat ik het kan.”   

Ihattaren maakt tongen los
Mohamed Ihattaren kwam zondag in de 75e minuut als wissel binnen de lijnen. Een kwartiertje later gaf hij nog even zijn visitekaartje af. Met een geplaatst schot van buiten de zestien liet hij de Heracles-goalie kansloos. Na afloop ging het echter vooral over de manier waarop hij zijn treffer vierde.

Drukke zomermaanden voor PSV?
Volgens het Eindhovens Dagblad gaat PSV het mogelijk druk krijgen in de zomermaanden. Afhankelijk van wie de Europe League wint kan het seizoen al op 20 juli van start gaan. Mocht PSV tweede worden dan is dat de aanvangsdatum voor de tweede voorrondes van de Champions League. Ook verwacht het dagblad dat er mogelijk een aantal spelers vertrekken. Hierdoor zouden de voorbereiding nog voor het EK moeten beginnen, zo meent het blad.