Boekt Cocu eerste zege in Heerenveen?

Boekt Cocu eerste zege in Heerenveen?
2 min

Na drie zeges in de eerste drie duels wacht PSV zondag de lastige uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion won hoofdcoach Phillip Cocu tot op heden nog nooit als trainer van PSV.

December laatste competitiezege
De laatste zege van PSV in Friesland in eredivisieverband dateert van 18 december 2011. Het werd die dag 1-5 door doelpunten van Ola Toivonen (2), Georginio Wijnaldum (2) en Tim Matavz. De laatste keer dat PSV de nul hield is al ruim tien jaar geleden: in 2006. Phillip Cocu stond destijds als speler op het veld bij PSV.

Heerenveen-uit is traditioneel dus een lastige wedstrijd voor PSV. Heerenveen bleef in zijn laatste vijf thuiswedstrijden in de Eredivisie tegen PSV ongeslagen. De club won drie keer en speelde de laatste twee keer gelijk. Toch is er na Ajax geen ploeg die zo vaak in Friesland won als PSV. Ajax won dertienmaal op bezoek in het Abe Lenstra Stadion, PSV elf keer.

Reeks
Om daar een twaalfde zege aan toe te voegen zou de ploeg van Phillip Cocu met meer dan gemiddelde interesse naar dode spelsituaties kijken. Drie van de negen eredivisiedoelpunten van PSV dit seizoen kwamen uit een corner, meer dan elke andere ploeg dit seizoen. Een andere statistiek is minstens even indrukwekkend. Van de laatste 31 uitwedstrijden in de Eredivisie verloor PSV enkel van Feyenoord op 26 februari. 22 keer werd er gewonnen.

Gastón Pereiro was vorig seizoen betrokken bij het enige PSV-doelpunt in Friesland Gastón Pereiro was vorig seizoen betrokken bij het enige PSV-doelpunt in Friesland