Blik op De Herdgang: O17 wint topper van Ajax

In Blik op De Herdgang lees je iedere week een update over onze jeugdteams. Het overzicht van afgelopen week.

PSV O17 pakt volle buit op De Toekomst
PSV O17 had het de eerste tien minuten lastig in Amsterdam. Daarna kreeg de ploeg meer grip op de wedstrijd en wist Damian Timan de score te openen. Heel lang kon PSV O17 niet genieten van de voorsprong, want Ajax maakte gelijk vanuit een vrije trap. In de tweede helft na ruim een uur spelen werd de bal op de stip gelegd. Een verdediger van Ajax kreeg rood en Yorbe Vertessen schoot raak vanaf elf meter: 1-2. Ajax probeerde nog wat te forceren, maar de Amsterdammers kwamen niet meer tot scoren en miste ook nog een strafschop.

PSV O16 hard onderuit bij Vitesse
PSV had de betere kansen in de eerste helft, maar na de rust ging het helemaal mis. Vitesse was messcherp in de counters en kwam al snel met 2-0 voor. PSV kon geen vuist meer maken en de thuisploeg liep uit naar 4-0.

PSV O15 wint bij FC Utrecht O15
PSV O15 kwam al snel op achterstand maar wist dat om te buigen in een 3-1 overwinning op bezoek bij de Domstedelingen. Keeper Aron van Lare kon een harde voorzet niet klemvast pakken en daardoor kon de spits van FC Utrecht al snel van dichtbij de 1-0 binnen tikken. Op slag van rust kopte Jesse Giebels de gelijkmaker tegen de touwen vanuit een hoekschop. Na de thee wist Mylian Jimenez  de 2-1 op het scorebord te zetten. Even later was het opnieuw Jimenez die op weergaloze wijze doel trof. Met een schitterende halfhoge volley bepaalde hij de eindstand op 3-1.

PSV O14 onderuit tegen Feyenoord O14
PSV O14 heeft geheel tegen de verhouding in een 3-1 nederlaag geleden op De Herdgang tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Iggy Houben zette PSV O14 nog wel op voorsprong, maar Feyenoord was scherp op de counter en trok voor rust de stand gelijk. In de tweede helft had PSV O14 opnieuw de overhand, maar kon dat niet uitdrukken in doelpunten. Feyenoord sloeg in de slotfase nog tweemaal toe uit de counter en won met 3-1 in Eindhoven.

PSV O13 verslaat Excelsior O13
PSV O13 was in de hele wedstrijd de bovenliggende partij en won met 2-0 van de Kralingers. Na een klein half uur opende Michon Roelofs de score. Ondanks de rode kaart van PSV O13-doelman Tijn Smolenaars in de tweede helft, bleven de PSV’ers kansen creëren. Excelsior wist niet te profiteren van de overtalsituatie en daardoor wist  Tim van de Heuvel de score verdubbelen en de zege veilig te stellen.