Blessure Fofana overschaduwt goed weekend PSV-jeugd

Naast het eerste is ook de jeugd van PSV een belangrijk onderdeel van de club. Spelers worden opgeleid om uiteindelijk een mooie carrière te kunnen maken. Hieronder lees je hoe het de jeugdteams is vergaan.

PSV O14
Voor PSV O14 was het een drukke week. Op woensdag werd er een competitiewedstrijd gespeeld tegen AZ O14. Een interessante wedstrijd volgde. AZ kwam tegen de verhouding in op 1-0. Toch kwam de gelijkmaker er nog voor rust door een knappe kopbal van Jason van Duiven die later nog een keer scoorde. Uiteindelijk leek het duel op een gelijkspel af te stevenen, maar Isaac Babadi zorgt voor vreugde op De Herdgang, want hij schoot PSV O14 naar een 3-2 overwinning in de laatste minuut. Het hele verslag van deze mooie wedstrijd, lees je hier.

Een paar dagen later trad PSV O14 aan tegen ADO Den Haag. Het werd niet de beste dag voor de O14. Voor de rust stond het met 3-0 achter. In de tweede helft scoorden Jason van Duiven, Immanuel Hagemans en Renzo Tytens nog wel. Maar helaas was het niet genoeg. Eindstand, 6-3. Klik hier om het hele verslag van deze doelpuntrijke wedstrijd te lezen.

PSV O13
Na een paar weken zonder competitiewedstrijden, speelde PSV O13 op De Herdgang tegen Vitesse. Met de rust stond PSV door goals van Raf van de Riet en Eus Waayers met 2-0 voor. Na de rust deed Vitesse nog iets terug door de 2-1 tegen de touwen te jagen. PSV O13 sleepte echter de overwinning uit het vuur en kan zo opnieuw drie punten bijschrijven. Op deze pagina lees je het hele verslag.

PSV O15
Het was alweer eventjes geleden dat PSV O15 in actie kwam. Op zaterdag trof het de leeftijdgenoten van FC Twente. Eerder werd er in Enschede al met 3-0 gewonnen. Ook deze ontmoeting werd een driepunter voor de ploeg van Edwin De Wijs. Dankzij Jaivy Lourens en Chahid el Allachi werd er een 2-0 overwinning geboekt. Benieuwd wie er nog meer speelde? Klik dan hier.

PSV O19
PSV O19 begon goed aan de wedstrijd op De Herdgang tegen NAC Breda. Via de Amerikaan Richard Ledezma kwam PSV dan ook op voorsprong. Echter maakte NAC de gelijkmaker door de bal over doelman Van Dorp te stiften. Vlak voor tijd werd het duel gestaakt omdat Fodé Fofana een zware blessure opliep. We wensen hem veel sterkte toe!

PSV O16
In Doetinchem stond op zondag 5 mei de wedstrijd tegen De Graafschap ingepland voor PSV. Ondanks een lastige eerste helft voor PSV, ging het rusten met een 1-0 voorsprong door Milan van de Riet. De tweede helft ging het beter en scoorde Mylian Jimenez en nogmaals Van de Riet waardoor PSV met 3-1 won. Voor het uitgebreide verslag, klik je hier.