Bijzondere dag voor Ji-Sung Park

Bijzondere dag voor Ji-Sung Park
2 min

Ji-Sung Park heeft zaterdag zijn loopbaan als voetballer op een mooie manier beëindigd. Op de schouders van zijn teamgenoten kreeg hij een ereronde.

In de wedstrijd tegen Gyeongnam FC, die PSV met 2-3 won, was hij een paar minuten na rust al gewisseld. In Changwon zei hij vervolgens ook medespelers, stafleden en begeleiding gedag.

Ji-Sung Park genoot zichtbaar van de ereronde. Ji-Sung Park genoot zichtbaar van de ereronde.

Laatste shirt naar PSV Museum

Park vloog niet met de ploeg mee terug naar Seoul, maar keerde op eigen gelegenheid terug. Park blijft in Zuid-Korea, waar hij over ruim een maand gaat trouwen. Met een lach op zijn gezicht nam hij afscheid van de fans, die hem de hele middag uitzinnig hadden toegejuicht. Na het laatste fluitsignaal ging Park op de schouders, werd hij gejonast en gaf hij zijn eerste reactie aan PSV TV. De club kreeg ook zijn laatste shirt, dat meegaat naar Nederland om in het PSV Museum te kunnen hangen. PSV speelt in Changwon voor het eerst in het nieuwe blauwe tenue, wat het extra bijzonder maakt. Hieronder een foto-impressie van het afscheid van een volksheld in Zuid-Korea en de favoriet van veel PSV-supporters, die met zijn voorbeeldige mentaliteit grote indruk heeft achtergelaten.

Park vloog niet met de ploeg mee terug naar Seoul.