‘Bijzonder om hier te spelen’

‘Bijzonder om hier te spelen’
2 min

Daniel Schwaab is overtuigd dat PSV woensdag met een resultaat in het vliegtuig naar Eindhoven stapt. De ervaren mandekker kijkt bovendien uit naar spelen op Wembley. “Dat maakt dit duel nog meer bijzonder.”

Balbezit 
Een kleine twee weken geleden zag Schwaab Tottenham Hotspur twee keer scoren tegen PSV. Tijdens het 2-2 gelijkspel hadden de Engelsen (veel) meer balbezit dan de ploeg van trainer Mark van Bommel (71 om 29 procent). Volgens Schwaab iets dat dinsdagavond zomaar opnieuw zou kunnen. “Ik denk niet dat je constant de bal hoeft te hebben om een resultaat te halen. Als we goed staan, de passlijnen kunnen afsnijden en iets beter bij de les zijn in de counter ben ik er van overtuigd dat we hier een resultaat kunnen boeken.”

Druk
De Duitser denkt bovendien dat de druk om een resultaat te halen bij de thuisploeg een stuk groter is dan bij PSV. “Dat kan ons in de kaart spelen. Als het lang gelijk blijft bijvoorbeeld en het publiek wat gaat morren. We zullen moeten loeren op de kans”, aldus Schwaab die gisteren tijdens de laatste training van PSV alvast kon wennen aan Wembley. “Het is iets bijzonders dat je hier mag spelen. Champions Leaguewedstrijden zijn dat altijd, maar in dit stadion misschien nog wel iets meer.”

ucl1819