Bertalan Kun: 'We draaien lekker'

Dinsdag was Bertalan Kun te gast in de studio van PSV TV op De Herdgang.

Jong PSV zit in een flow. Het team is al zeven wedstrijden ongeslagen. Als Kun gevraagd wordt hoe het kan dat de ploeg zo goed in vorm is, geeft hij een opmerkelijk antwoord. “Ik denk dat we een goed trainingskamp achter de rug hebben. We waren in Spanje en hebben goede trainingsdagen gehad en de sfeer zat er ook goed in.” Volgens Kun zijn dat dus de ingrediënten om resultaten te behalen.

Dat blijkt een succes want ook de wedstrijd tegen FC Eindhoven werd winnend afgesloten. Opvallend daarbij is dat Jong PSV vaak eerst 1-0 achter komt. Kun legt dat uit: “We komen 1-0 achter en dan moeten wij gewoon hetzelfde ding blijven doen. Dan komt het vanzelf.” In de studio wordt dan gekscherend gezegd dat het team het misschien wel nodig heeft. “Dan hebben we de druk dat we nu echt moeten. Als het 0-0 staat denken we misschien dat we alle tijd hebben. En als we 1-0 achter komen moeten we het misschien wel doorzetten.”

Kun wil graag nog veel geven dit seizoen. Toch zijn er ook andere dingen belangrijk. “We willen natuurlijk elke wedstrijd winnen. Maar het is ook belangrijk dat de spelers zich goed ontwikkelen.” Als hij eerlijk is, had hij dit niet zien aankomen. “Ik ben wel een beetje verrast. Voor veel jongens is het hun eerste seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en we staan in de top drie. Dat is lekker.”

Komende wedstrijden
De komende tijd staan er voor Jong PSV twee zware wedstrijden op de rol. Eerst speelt tegen FC Twente om vervolgens Roda JC te ontvangen. Beide wedstrijden worden afgewerkt op De Herdgang. Kun kijkt erg uit naar de wedstrijden. “Het zijn twee mooie wedstrijden in één week tijd. Het zal fysiek lastig worden.” Kun ziet het ook als een testcase. “Die twee ploegen zijn eigenlijk Eredivisie teams. Als je tegenover hun goed kan presteren, kan je het niveau aan.”

Oud-PSV spelers
In de uitzending komen ook oude PSV-jeugdspelers ter sprake. Zo scoorde Sven Blummel een schitterende treffer namens FC Den Bosch tegen FC Volendam. Kun vertelt dat hij ook nog een paar oude PSV’ers volgt. “Ik zag laatst Marco Weymans” Inmiddels speelt hij in Zweden. Daarom dat meteen de vraag komt hoe Kun hem volgt. “Ik heb hem op Facebook en ik volg hem op Instagram. Ook heb ik nog een oude vriend, een Hongaar, die bij PSV in de jeugd speelde: Martin Puskas.”