Bergwijn: ‘Wij moeten bijna altijd winnen’

Bergwijn: ‘Wij moeten bijna altijd winnen’
3 min

Steven Bergwijn sprak op de persconferentie nogmaals uit dat hij dit seizoen de Europa League met PSV hoopt te winnen. ‘Dat heb ik al eerder gezegd’, zei Bergwijn woensdagmiddag in het Philips Stadion, waar hij vooruitblikte op PSV - LASK Linz. ‘Wij hebben een goed team en staan er in de groepsfase goed voor.’

Negen punten
Bergwijn refereerde daarmee naar de stand in de groep. PSV heeft na twee wedstrijden zes punten en aast op een perfecte score, halverwege de groepsfase. Daarvoor moet er dus wel gewonnen worden van LASK Linz, een ploeg die de laatste weken steeds beter is gaan draaien en bekendstaat om snelle uitvallen. “Ik heb al begrepen dat Linz snelle aanvallers heeft waarvoor wij moeten oppassen”, wist ook Bergwijn.

Verlies
De aanvaller van PSV kreeg afgelopen weekend nog een behoorlijke tik te verwerken. Voor het eerst dit seizoen verloor hij met zijn ploeg in de Eredivisie. Bergwijn denkt niet dat dat gevolgen heeft voor de wedstrijd van donderdag. “Nee, morgen is het een heel andere wedstrijd. We hebben er goed over gesproken en weten dat dit soort dingen ook gebeuren. Verliezen hoort erbij. Wij gaan ervan uit dat het morgen heel anders verloopt dan afgelopen zaterdag.”

Opstellen
FC Utrecht was misschien wel de eerste tegenstander die zich volledig anders opstelde tegen PSV dan dat zij tegen andere ploegen doen. Bergwijn verwacht dat dat vaker gaat gebeuren en vindt dat zijn ploeg daar een antwoord op moet vinden. Ook morgen, bijvoorbeeld. “Teams gaan steeds vaker wat anders spelen tegen ons dan in het begin van het seizoen. Dat merk je en wij willen daar antwoorden op vinden. Wij moeten altijd winnen vind ik. Of in ieder geval bijna altijd”, besloot hij.

Strijd mee of win op het Fanplein
Voorafgaand aan de wedstrijd geeft PSV op het PSV Fanplein verschillende mooie prijzen weg. Iedere tien minuten maken bezoekers kans op mooie PSV-prijzen, weggegeven door de dj. Het fanplein, dat zich op P Oost bij het Philips Stadion bevindt, is geopend om 18.30 uur. Op het fanplein betaal je met je betaalkaart. Nog geen tickets voor PSV - LASK? Ga samen met het team de strijd aan en bestel hieronder jouw toegangskaart (maximaal vier per Seizoen Club Card).

Strijd mee