Bergwijn en Dumfries schitteren, Obispo debuteert

De afgelopen dagen kwamen verschillende PSV’ers in actie bij hun nationale ploeg. Maar liefst zestien spelers ruilden De Herdgang tijdelijk in voor een ander trainingscomplex. Deze week staan er ook nog de nodige internationale wedstrijden op het programma. In deze interlandupdate lees je wie er al in actie kwamen.

Behich en Sainsbury spelen negentig minuten
Australië speelde zaterdag een oefeninterland tegen Zuid-Korea. Aziz Behich en Trent Sainsbury deden de hele wedstrijd mee. Het werd 1-1 in het Suncorp Stadium in Brisbane. Het PSV-duo komt dinsdag nog eens in actie, dan speelt Australië tegen Libanon in wederom een vriendschappelijke wedstrijd.

Obispo debuteert in Jong Oranje
Armando Obispo was misschien wel één van de verrassendste namen in de selectie van Jong Oranje. De verdediger mocht meteen debuteren in de basis. Jong Oranje verloor met 3-0 van Jong Duitsland in een oefeninterland. Ook Donyell Malen verscheen aan de aftrap.

Hattrick Gakpo
Cody Gakpo is de interlandperiode voortreffelijk begonnen. De aanvaller van PSV maakte namens Oranje O20 alle doelpunten in het duel met de leeftijdsgenoten van Zwitserland. De oefeninterland eindigde in 3-1 voor Nederland. Joël Piroe bleef de hele wedstrijd op de bank. Dinsdag oefent Oranje tegen Italië.

Oranje schittert tegen wereldkampioen Frankrijk
Over de wedstrijd van Oranje tegen wereldkampioen Frankrijk in de Nations League (2-0) is nog lang nagepraat. Het Nederlands elftal, met PSV’ers Denzel Dumfries en Steven Bergwijn in de basis, gaf de Fransen geen schijn van kans. Luuk de Jong, Jeroen Zoet en Pablo Rosario maakten geen minuten. Maandagavond speelt Oranje het laatste duel in de Nations League tegen Duitsland.

Basisplaats Guti
Ook voor Mexico bestaat deze interlandperiode uit twee oefeninterlands. Hirving Lozano is er vanwege een blessure niet bij, maar Érick Gutiérrez was er wel bij. De middenvelder van PSV stond aan de aftrap in het oefenduel met Argentinië (2-0 verlies). Hij werd in de 74e minuut naar de kant gehaald. Dinsdag oefenen de Mexicanen nog een keer tegen Argentinië.

Pereiro tegen Neymar en co
Gastón Pereiro verscheen vrijdagavond aan de aftrap in het oefenduel tussen Uruguay en Brazilië. De PSV-middenvelder deed 76 minuten mee in de met 1-0 verloren oefenwedstrijd. Dinsdagavond mogen de Uruguayanen weer aan de bak. Dan is wereldkampioen Frankrijk de tegenstander.