Bergwijn baalt na gelijkspel

Bergwijn baalt na gelijkspel
2 min

Balend stonden verschillende PSV’ers donderdagavond laat in de catacombe van het Philips Stadion de pers te woord. Een 0-0 gelijkspel tegen LASK Linz, ondanks een flink aantal goede kansen werd teleurstellend ontvangen. Onder meer door Steven Bergwijn en Mark van Bommel.

De hoofdcoach van PSV zag zijn team vrijwel de gehele wedstrijd domineren. PSV kwam tot kansen, grote en kleine, maar een treffer viel niet. Ook niet in de slotfase toen Kosta Mitroglou als extra aanvaller in het veld kwam. “Ik wilde hem niet eerder brengen omdat we tot veel kansen kwamen. Bovendien is het lastig invallen in een wedstrijd als deze”, zei Van Bommel voor de camera van RTL.

De hoofdcoach complimenteerde zijn ploeg met het voetbal. "Ik vond dat we het verdienden om te winnen. Zeker het eerste half uur was heel goed", vervolgde Van Bommel later op de persconferentie. "We hebben onszelf wat tekort gedaan", voegde hij tot slot toe. Van Bommel was met name gecharmeerd was van het spel van Steven Bergwijn. “Ik vond Steven fantastisch voetballen, hij was de beste man van het veld”, aldus de trainer die de aanvaller in de slotfase plots zag trekkenbenen na een lange sprint in de slotfase. Tussen Van Bommel en Bergwijn was er vervolgens even contact, waarna de buitenspeler zei verder te kunnen.

Voor de camera van RTL ging Bergwijn daar zelf op in: “We moeten afwachten hoe het verloopt. Ik had eigenlijk helemaal geen last, totdat ik een sprint inzette. Toen schoot het erin. Daarna trok het weer weg en daarom zei ik dat het wel ging. Maar uiteindelijk voelde het steeds stijver en stijver. Het is een beetje stijf, ik heb een beetje kramp. Maar we gaan zo dadelijk en morgen verder kijken”, aldus Bergwijn over zijn hamstring.