Beloftentopper week voor PSV - Ajax

Artikel
Beloftentopper week voor PSV - Ajax

Vanavond speelt Jong PSV de uitwedstrijd tegen Jong Ajax op sportpark De Toekomst in Amsterdam. Afgelopen vrijdag wist de ploeg van Peter Uneken de eerste winst van het seizoen binnen te halen tegen Jong AZ.

Herpakken
Na een matige seizoensstart herpakte Jong PSV zich afgelopen vrijdag tegen Jong AZ. Na de winst is de ploeg van Peter Uneken naar de 17e plaats op de ranglijst geklommen met vier punten uit vijf wedstrijden. Jong Ajax staan op dit moment 11e met zeven punten uit vijf wedstrijden. Vorige speelronde liet de Amsterdamse ploeg punten liggen na een 3-2 verlies tegen De Graafschap.

Onderling resultaat
De twee jeugdteams hebben in totaal al twaalf keer tegen elkaar gespeeld in de Eerste Divisie. Hierbij won Jong PSV vijf keer. Viermaal werd het gelijkspel en drie keer ging de winst naar Amsterdam. Het gaat regelmatig gelijk op tussen beide clubs, waarbij de Eindhovenaren vaak aan het langste eind trekken. Jong PSV heeft over al deze wedstrijden 22 doelpunten gemaakt tegen Jong Ajax en 19 goals geïncasseerd van de Amsterdammers. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 2-2 gelijkspel in Amsterdam.

Robbin Ruiter
Vorige speelronde waren er drie debutanten bij Jong PSV: Cyril Ngonge, Chris Gloster en Claudio Gomes. Vanavond kunnen ze allemaal opnieuw in actie komen. Ook Richard Ledezma, de uitblinker tegen Jong AZ, is er vanavond weer bij. Doelman Lars Unnerstall, die vorige wedstrijd nog een strafschop keerde, zit niet bij de selectie. In zijn plaats is Robbin Ruiter toegevoegd. Nigel Thomas van PSV O19 kreeg afgelopen speelronde een basisplaats bij Jong PSV, vanavond is hij er weer bij. Jordan Teze zit ook weer bij de selectie.

Premier League International Cup
De wedstrijd tegen Jong Ajax is de generale repetitie voor de eerste wedstrijd van de Premier League International Cup. In dit internationale jeugdtoernooi speelt Jong PSV donderdag tegen leeftijdsgenoten van Swansea City in Wales. FC Porto en Everton zijn de andere twee ploegen uit de poule van Jong PSV.

De wedstrijd is om 20.00 uur op sportpark De Toekomst en staat onder leiding van Marc Nagtegaal.

Bekijk ook