Belangrijke zege voor PSV O16

Op deze prachtige, warme zaterdag kwamen alle jeugdteams van PSV weer in actie. Weten PSV O13 en O14 de toppers te winnen tegen Ajax? En kan PSV O19 de ongeslagen status vasthouden? Lees het in onderstaand overzicht.

PSV O13 doet zichzelf te kort
De eerste topper op PSV Campus De Herdgang was die van PSV O13 tegen Ajax O13. De Amsterdammers namen snel de voorsprong en zo moest de ploeg in de achtervolging. Met name in de tweede helft vielen er genoeg kansen te noteren om de wedstrijd om te draaien, maar een doelpunt viel er niet. Zo deed de O13 zichzelf te kort.

O14 verspeelt zege in slotfase
Ook PSV O14 speelde tegen Ajax. Dankzij Etienne kwam de formatie van El Idrissi in de eerste helft op voorsprong. De buitenspeler zette goed druk en blokte een uittrap van de doelman waarna de bal in het doel belandde. Tot aan de zestigste minuut bleef de O14 de betere en kreeg het de beste kansen, maar de wedstrijd duurde net iets te lang. In de slotfase gingen de Amsterdammers er alsnog met de zege vandoor.

O15 wint weer eens
Waar PSV O13 en O14 niet wisten te winnen deed PSV O15 dat wel. In het uitduel met FC Utrecht kwam de thuisploeg op voorsprong, maar Van Duiven en Kwaaitaal zetten PSV in de eerste helft nog op voorsprong. Toch moest de ploeg in de tweede helft wederom op zoek naar doelpunten, omdat Utrecht vlak voor het rustsignaal gelijk wist te maken. De O15 lukte dat en boekten dankzij Jager en Babadi een 2-4 zege in Utrecht.

Belangrijke driepunter voor PSV O16
Met het oog op de competitie na de winterstop moest PSV O16, dat uitkomt in de Eredivisie-B, vandaag winnen van De Graafschap om kans te blijven maken op de kampioenspoule. En dat deed het ook. Met goed voetbal werd de koploper uit Doetinchem met 3-1 verslagen in Eindhoven. Naast een eigen doelpunt, maakten Gonzaga en Putters het verschil.

Zege voor PSV O17
PSV O17 speelde op de eigen Campus de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De laatste zege dateerde van 14 september en dus werd het tijd om weer eens drie punten te pakken. En dat deed de ploeg van Ramzi ook. Door doelpunten van Houben, Jimenez en Bougafer (2x) werd de wedstrijd met 4-2 gewonnen.

PSV O19 raakt ongeslagen status kwijt
Voor PSV O19 werd het een zaterdag om snel te vergeten. In Almere werd de 100% score in de competitie ongedaan gemaakt. Ondanks dat de ploeg twee keer op voorsprong kwam via Sambo, moest het zijn meerdere erkennen in Almere City.

Alle uitgebreide verslagen lees je hier.