Bekersucces voor jeugdteams

Verschillende jeugdteams van PSV zijn door naar de halve finale van de KNVB Beker. Zij wisten de kwartfinales te overleven. In de competitie waren er wisselende resultaten. Hieronder lees je een korte samenvatting van de gespeelde wedstrijden.

PSV O15
PSV O15 speelde op de Herdgang een inhaalwedstrijd op dinsdagavond tegen Ajax O15. De wedstrijd was een zogenaamde ‘zes punten-wedstrijd’. Voor aanvang had PSV drie punten voorsprong. Helaas kwam de ploeg snel met 2-0 achter en kreeg het vroeg in de wedstrijd een rode kaart. Desondanks bleef PSV O15 zich inzetten, maar verloor het toch. Voor het uitgebreide verslag klik je hier.

PSV O17
In de strijd om de KNVB Beker nam PSV O17 het op tegen FC Twente. Door doelpunten van Djenairo Daniëls en Jason Pigmans wist PSV met 2-1 te winnen en hebben ze zich gekwalificeerd voor de halve finale.

PSV O14
Ook PSV O14 ontmoette de leeftijdgenoten van Ajax. Echter werd deze wedstrijd gespeeld in Amsterdam. PSV creëerde verschillende scoringskansen, maar wist er geen te benutten. Isaac Babadi was erg dichtbij met een bal op de paal. Zo eindigde de wedstrijd in 0-0. PSV O14 neemt weliswaar een punt mee naar Eindhoven, toch voelt het als een verlies. Klik hier voor het uitgebreide verslag.

PSV O16

In Den Haag stond een ontmoeting tussen ADO Den Haag O16 en PSV O16 op het programma. PSV O16 werd gecoacht door Theo Lucius die daarmee zijn UEFA A trainingsdiploma behaalde. Al vroeg in de wedstrijd keek PSV O16 tegen een achterstand aan. Met name in de tweede helft kreeg PSV een aantal kansen waaronder een hard schot van Jasper Huijzer. Deze belandde echter tegen de paal. Even later wist ADO de 2-0 in het net te prikken. Lees hier het uitgebreidde verslag van de wedstrijd.

PSV O13

Voor de ploeg van trainer Hidde van Boven stond er een wedstrijd in de kwartfinale van de KNVB Beker te wachten. Op De Herdgang speelde het tegen AZ O13. PSV kwam in de eerste helft op achterstand. In de tweede helft wist Robin van Duiven de 1-1 op het scoreboord te zetten. Ook na zestig minuten was de stand gelijk en werden er strafschoppen genomen. PSV nam deze beter en zo bekert het door. Hier lees je het hele verslag.