Bekeravontuur PSV ten einde: 1-3

PSV is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Phillip Cocu verloor in het Philips Stadion met 1-3 van FC Utrecht, dat bij rust al met 0-2 voor stond.

Ramselaar en Haller zetten PSV op achterstand
Na een betrekkelijk rustige openingsfase waren de eerste kansjes in de wedstrijd voor PSV. Van Ginkel, die direct debuteerde met een basisplaats, kreeg de eerste. De middenvelder knikte uit een hoekschop op doel, maar vond de handen van Ruiter. Enkele tellen later was ook De Jong met het hoofd gevaarlijk en wederom bracht Ruiter redding. De bezoekers verstopten zich echter niet. De ploeg van Ten Hag – samen met Cocu nog assistent onder Rutten bij PSV – viel aan wanneer er ruimte was en kwam in de 32e minuut bovendien op voorsprong. Ramselaar tekende uit de draai voor de 0-1. Een kleine tien minuten later werd die score verdubbeld door Haller. De spits van FC Utrecht trok van links naar binnen en vond vanaf de rand van de zestien het net: 0-2.

PSV keek bij rust tegen een 0-2 achterstand aan door treffers van Ramselaar en Haller | © Pics United PSV keek bij rust tegen een 0-2 achterstand aan door treffers van Ramselaar en Haller | © Pics United

Treffer Moreno
Zo keek PSV bij rust tegen een flinke achterstand aan. Een aanvalsgolf kon de ploeg van Cocu echter ook in de tweede helft niet echt ontketenen. Sterker nog, het waren de bezoekers die het gevaarlijkst bleven en in de 58e minuut de wedstrijd beslisten. Opnieuw was het Ramselaar die scoorde. Hij dribbelde langs Willems en plaatste de bal in de verre hoek: 0-3. Een kwartier voor tijd zorgde Moreno nog voor wat spanning door uit een vrije trap de 1-3 binnen te knikken, maar verder dan dat kwam PSV niet meer.

PSV kwam er niet doorheen bij de Domstedelingen | © Pics United PSV kwam er niet doorheen bij de Domstedelingen | © Pics United